• Robin van Lonkhuijsen
  • Gemeente Amersfoort

Route Koningsdag in Amersfoort bekend

AMERSFOORT De route die koning Willem-Alexander met zijn familie op Koningsdag in Amersfoort gaat afleggen is bekend. Maandagochtend kregen bewoners die langs de route wonen een brief van de gemeente met daarin de informatie. In totaal wordt door de koninklijke familie 1075 meter bewandeld en deze tocht door Amersfoort begint om 11.00 uur.

Jeroen van der Veer

Op 27 april start de feestelijke dag op de Kleine Haag bij Mariënhof en deze eindigt op het Eemplein. De route loopt via de Zuidsingel en de Varkensmarkt, een stukje door de Langestraat en via de Krankeledenstraat naar het Lieve Vrouwekerkhof. Van daar gaat de wandeling via de Westsingel, naar het Stadhuisplein. Vervolgens bereikt het gezelschap via het Burgemeester Brouwerplantsoen de Koppelpoort. De 'Wij, Amersfoort' route eindigt op het Eemplein. 

Opvallend gegeven is dat de organisatie er niet voor heeft gekozen om over De Hof te gaan. Volgens de burgemeester heeft dit te maken met het programma, dat later bekend wordt gemaakt.

SPETTEREND PROGRAMMA ,,Het is een interessante route waarin we zowel historische als moderne aspecten van Amersfoort laten zien", laat burgemeester Lucas Bolsius weten. ,, We hebben gezocht naar de plekken waar voldoende ruimte is voor deelnemers én publiek. Koningsdag is namelijk een feest van ontmoeting tussen Amersfoorters, mensen uit de regio en de Koning en zijn familie. Tot slot biedt de route een mooi decor om een spetterend programma uit te werken."

INLOOPAVOND Tussen 17.00 uur en 20.00 kunnen op 11 en 13 februari bewoners en ondernemers die aan of dicht bij de route wonen naar een inloopavond op het gemeentehuis.