• HELEEN JONKMAN

Veel prominenten aanwezig bij 'Koningsdag: De Generale'

AMERSFOORT Twee dagen voor Koningsdag organiseren cabaretier Patrick Nederkoorn en Oscar Meijer een voorstelling om het koningsdagvuurtje nog meer aan te wakkeren. Meijer, dé Oranje-kenner uit de gemeente, zal samen met Nederkoorn tijdens de talkshow enkele prominenten gasten ondervragen in Flint.

Jeroen van der Veer

In een zaal, waar achthonderdman in past, worden de aanwezigen bij worden gepraat over Koningsdag. Op een ludieke manier nemen de twee Amersfoorters de mensen mee door de voorbereiding op Koningsdag, de tradities tijdens dit feest en andere opvallende zaken. De avond zal in het teken staan van de koninklijke familie, maar ook zeker in het teken van de lach.

Het tweetal is erin geslaagd om diverse bekende namen naar de voorstelling te krijgen. Jeroen Snel, Thomas van der Dunk, Maartje van Weegen, burgemeester Lucas Bolsius en Rick Evers zijn daar enkele voorbeelden van.

Er zijn nog kaarten te koop voor de voorstelling 'Koningsdag: de generale' op 25 april. De avond duurt van 20.15 uur tot 22.40 uur.