• Drukkerij Klomp

Veertigduizend kroontjes drukken: 'Gewoon super leuk'

AMERSFOORT Met nog 57 dagen te gaan, is het aftellen voor Amersfoort écht begonnen. De koning en zijn familie komen dit jaar namelijk naar de Keistad om daar Koningsdag te vieren. En daarom zijn alle voorbereidingen al in volle gang.

Zo heeft de Amersfoortse drukkerij Klomp al ruim veertigduizend oranje kroontjes gedrukt die voor en tijdens Koningsdag uitgedeeld worden in de stad. Een bijzondere opdracht, zegt directeur Radboud van Vliet van de drukkerij tegen RTV Utrecht.

SUPER LEUK ,,Absoluut. De kans die we kregen vanwege het bezoek van de Koning in Amersfoort om de kroontjes te mogen drukken, vonden wij ontzettend leuk! Het is een opdracht die ervoor zorgt dat we met z'n allen een mooie Koningsdag kunnen vieren. Dat is gewoon super leuk! Iedereen in de drukkerij heeft het met heel veel enthousiasme gedaan."

BIJDRUKKEN De ruim veertigduizend kartonnen kroontjes liggen al klaar in de drukkerij. De gemeente Amersfoort liet eerder al weten zo'n tachtigduizend bezoekers te verwachten op Koningsdag. Dat is twee keer zoveel als het aantal kroontjes dat nu beschikbaar is. Maar dat hoeft volgens de drukker geen probleem te zijn: ,,Ik voorzie geen probleem hoor. Als er nóg meer kroontjes nodig zijn, drukken we die bij. Dat gaan we gewoon doen."

DeStadAmersfoort.nl en RTV Utrecht wisselen berichten uit in aanloop naar Koningsdag in Amersfoort.