Lokaal lezersnieuws

Een kerstboom, maar dan anders

Het is een traditie van de De Fietswerkplaats op de Zwaaikom om elk jaar een nieuwe kerstboom te maken. Een kerstboom opgebouwd uit fietsonderdelen, dit jaar compleet met goudgespoten kerstballen, gemaakt van binnenbanden.

Stoelinga eerste jubilaris Amersfoort2014

Tijdens de algemene leden vergadering op 13 december is uitgebreid stilgestaan bij het 5-jarig bestaan van Amersfoort2014.

Van de voorzitter heeft medeoprichter Ben Stoelinga, tevens gemeenteraadslid, de "A2014" speld voor zijn 5-jarig lidmaatschap ontvangen.

Valkuil Energie Vast Contract

In 2019 gaat de inkoop van stroom en gas per huishouden ongeveer 14 euro extra gaat kosten, en daarnaast ook nog de 12-15 euro aan belasting per maand,  Er wordt voorspeld, dat de komende 12 jaar, het gas 75% duurder gaat worden, om stroom te stimuleren.

MBO maakt Kerstposters voor Terre des Hommes

Leerlingen  van  de opleiding Media, Ict & Design  College in Amersfoort.hebben kerstposters gemaakt voor Terre des Hommes Amersfoort. De eerste jaars kregen een korte introductie over Terre des Hommes en over de winkel in de betere tweede handsspullen waaronder kleding.

Kerstlunch

Op 20 december van 12.00 tot 15.00 uur wordt er een kosteloze kerstlunch georganiseerd in de kantine van Voetbalvereniging CJVV (aan de Gasthuislaan nummer 70 in Amersfoort).

Stamppot, muziek en Dickens-figuren in DierenPark Amersfoort

Op donderdag 27 december opent DierenPark Amersfoort zijn deuren voor de Warme Winteravonden. “Wij staan te trappelen om deze vier magische avonden te organiseren”, vertelt projectleider Hylke Steggerda.

Amersfoortse Bobbie en Marieke van der Vleuten winnen Wecycle kleurwedstrijd

In Kringloop Amersfoort-Leusden werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Directeur Mieke Bleij overhandigde woensdag 12 december de prijs die Wecycle ter beschikking heeft gesteld:.

Een dagje uit naar attractiepark Toverland met het hele gezin. 

Kom het kerstverhaal beleven!

Op vrijdag 21 december 2018 organiseert New&United de jaarlijkse Lichtjestocht. De kinderen van de scholen in Nieuwland worden gevraagd om een glazen pot met waxinelichtje te maken. Vanaf de Boogkerk start het 'levende kerstverhaal'. Er worden 2000 lichtjes langs de route neergezet.

D66 maakt zich zorgen om personeelstekort in de bouw


Amersfoort staat voor een grote woningbouwopgave en een grote verduurzamingsoperatie. Om dat mogelijk te maken zijn er veel vakmensen nodig. Landelijk is er een tekort aan mensen in de bouw. D66 wil van het college weten of zij deze problematiek in beeld hebben. 

Winterkwartier 2018: 'Glow in the dark' op 28 en 30 december

Het leukste gratis kinderfeest tussen Kerst en Oud & Nieuw komt er weer aan! De achtste editie van het Winterkwartier in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 december 2018.

Pagina's