Lokaal lezersnieuws

Schilderles in de Koperhorst

Onder deskundige leiding geeft Johan Ruesink al jarenlang schilderles in de Koperhorst. In een groepje van totaal zes cursisten krijgt u les in het schilderen met acryl verf. Het maakt niet uit of u beginnend of gevorderd bent.

Donkersloot speelt koraalfantasie Reger

Rien Donkersloot geeft dinsdagavond 6 augustus een concert op het hoofdorgel en het koororgel van de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hoofdgerecht tijdens het concert is de koraalfantasie Halleluja! Gott zu loben van componist Max Reger.

Lezing van Eemlandse auteur Wichard Maassen over Max Keuris

Op donderdag 8 augustus om 19.30 uur geeft de Eemlandse auteur Wichard Maassen in de Bibliotheek het Eemhuis een lezing over Max Keuris.

Opbrengst Vakantiegeld Delen weer hoger

De actie Vakantiegeld Delen heeft dit jaar weer meer geld opgebracht dan vorig jaar. De giften van particulieren zijn t.o.v. 2018 met ruim € 5.000 gestegen. De teller staat nu op ruim 63.000 euro. Er zijn 169 adressen verblijd met een gift voor een korte vakantie of dagjes uit.

Inzameling schoolmateriaal voor kinderen in Oost-Europa

BARNEVELD / ALMERE – Zending over Grenzen zamelt tijdens Terdege Zomerfair van 31 juli tot en met 3 augustus schoolmateriaal in voor kansarme kinderen in Oost-Europa. Door het uitdelen van schoolspullen biedt de christelijke hulporganisatie kinderen kansen op een betere toekomst.

 

Eerste voertuigenzegening in Hooglanderveen

Pastoor Skiba heeft zondag bij de St. Josephkerk in Hooglanderveen auto's en fietsen gezegend. De voertuigenzegen is voor de eerste keer gehouden. 'We zegenen zaken die betekenisvol zijn', gaf pastoor Skiba aan. 'En voertuigen helpen ons om dienstbaar te zijn aan elkaar.

Tijgermug in Amersfoort

Bewoners van een pand aan de Amersfoortse Nieuwstraat kregen afgelopen week ongewenst bezoek van een Aziatische Tijgermug. Het insect, bekend van de nare ziektes die het kan overbrengen, viel op door zijn extreme afmeting en gestreepte lijf. 

Aanmelden activiteiten Week van de Ontmoeting gestart

Ook dit jaar wordt in Amersfoort de Week van de Ontmoeting georganiseerd. Van 1 t/m 8 oktober 2019, gelijktijdig met de landelijke Week tegen Eenzaamheid, vinden in Amersfoort vele ontmoetingsactiviteiten plaats, georganiseerd door betrokken inwoners en organisaties in de stad.

Kikker zingt en leest voor in Openluchttheater033

Zondag 7 juli komt Kikker voorlezen en zingen in het Openluchttheater033. De voorstelling van 10:30 uur is uitverkocht, maar voor de extra voorstelling om 13:30 uur zijn nog kaarten beschikbaar. Na afloop mogen alle kinderen met Kikker op de foto.

Zwoele zomeravond brengt salsa op binnenplaats Observant

Op woensdag 31 juli gaat De Observant los met een open air latin-salsa avond. Een van de toppercussionisten van Europa, Nils Fischer, verzamelt speciaal voor deze avond de kern van zijn wervelende latinband Timbazo om zich heen met onder andere topzanger Nando Vanin uit Cali, Colombia.

Pagina's