Lokaal lezersnieuws

Orgelconcert door Aart Bergwerff

Aart Bergwerff, organist van de Grote Kerk in Breda, verzorgt op dinsdagavond 9 juli het tweede concert in de zomerserie in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Op het programma staan werken van Ropartz, Bach, Mendelssohn, Stravinsky, Vaughan Williams en Schmidt.

 

‘Open leesclub’ in Bibliotheek Het Eemhuis.

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen! Bibliotheek Eemland en Senia Leesclubs organiseren op woensdag 14 augustus een ‘open leesclub’ in Bibliotheek Het Eemhuis.

Burgemeester Bolsius krijgt les van statushouders

Op 24 juni bezocht burgemeester Bolsius de taalschool van NVA, centrum voor integratie en participatie. In deze taalschool aan de Stadsring 2 zijn iedere dag 250 nieuwe Amersfoorters druk bezig Nederlands te leren en zich voor te bereiden op het inburgeringsexamen.

Veel potentiële technici proberen vak uit op Techniek Doe Dag

Ruim 300 potentiële nieuwe technici hebben zaterdag 22 juni een bezoek gebracht aan de Techniek Doe Dag bij UW Bedrijven in Utrecht. Het was geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Bezoekers mochten zelf de handen uit de mouwen steken.

Succesvolle Amersfoortse fantasy auteur start co-auteurschap met Vlaamse collega

In 2017 verscheen zijn eerste boek De Val van Hymír en deze werd overdonderd door goede kritieken! Twee jaar later heeft deze Amersfoortse fantasy auteur al heel wat boeken op zijn naam staan, waaronder nu ook een co-write project met een Vlaamse auteur, genaamd Martine Pauwels ...

Allereerste Amersfoorts Scholierendebat

Amersfoort- Op donderdag 20 juni vond het allereerste Amersfoorts scholierendebat plaats op GSG Guido Amersfoort. Leerlingen van 5 verschillende scholen namen het tegen elkaar op in een spannend toernooi vol discussie en debat.

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 27 juni t/m do 3 juli

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 27 juni t/m wo 3 juli

> Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

 

PREMIÈRES & NIEUW

YESTERDAY | DANNY BOYLE

Een bijzondere viering van Sacramentsdag

Vandaag 23 juni, werd in de Geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland; Sacramentsdag gevierd. Samen met de leden van de nu 100 jarige Martinuskoor, Muziekvereniging Sint Caecilia en het kinderkoor Sint Maarten werd het een mooie viering. Officieel word deze dag op 20 juni gevierd.

033 SKATE viert 100-jarig bestaan AIJV

033 SKATE viert 100-jarig bestaan AIJV 

“Doe net of je bij je buren wilt inbreken”

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Pagina's