Lokaal lezersnieuws

Amersfoortse scenarist schrijft toneelstuk over Johan Van Oldenbarnevelt

Amersfoortse scenarist schrijft toneelstuk over Johan Van Oldenbarnevelt

CaboCubaJazz ft. Oscar Cordero

In samenwerking met festival Dias Latinos brengt de Observant maandelijks een zwoele muziekavond. Er kan geluisterd worden, maar uiteraard ook gedanst! Woensdag 1 mei komt CaboCubaJazz terug naar Amersfoort. Zij nemen trompettist Oscar Cordero mee als speciale gast.

In het bijzijn van jongeren van de Mavo 't Hooghe landt neemt stadsdichter Amersfoort (Jacques de Waart) het eerste exemplaar van 'Amersfo

Amersfoortse jongeren droegen vanmiddag hun stadsgedicht voor. Vanochtend waren zij vroeg uit de veren om onder leiding van poëziedocenten een ontdekkingstocht door de stad te maken. Dit resulteerde in een keur aan gedichten met diverse onderwerpen.

Buurauto breidt weer uit met acht deelauto's

Buurauto groeit snel. In heel Nederland, maar in het bijzonder in thuishaven Amersfoort. Na het Soesterkwartier en het Vermeerkwartier plaatst Buurauto nu ook volledig elektrische deelauto’s in Nieuwland, Schothorst, Vathorst en Leusderkwartier. Maar liefst acht stuks.

Filmprogramma De Lieve Vrouw donderdag 25 april t/m woensdag 1 mei

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 25 apr t/m wo 1 mei > Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

Boomplantdag OBS De Meander

Op donderdag 18 april is wethouder Kraanen op bezoek geweest bij OBS De Meander aan Het Avontuur 45 in Kattenbroek. Hij kwam in het kader van de Amersfoortse Boomplantdag. Aan de school heeft hij 3 leifruitbomen overhandigd. De bomen vormen een begin van de herindeling van het plein.

Medialab workshops voor kinderen in de meivakantie

In de meivakantie heeft het Medialab van de Bibliotheek Eemland in het Eemhuis een aantal workshops voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar op het programma staan.

Jong en oud komen samen tijdens het Paasontbijt in Albert Heijn Emiclaer.

Op woensdag 17 april waren klanten van Albert Heijn Emiclaer welkom om te genieten van een luxe paasontbijt. Het initiatief ontstond uit een samenwerking van Albert Heijn met Young Impact (Appie maakt Impact), om zo jonge medewerkers wat te laten betekenen voor de samenleving.

Bewoners Romeostraat stemmen in met onderhouds- en verbeterplan

In de Amersfoort Vernieuwt buurt Schuilenburg is voldoende draagvlak gehaald voor een flinke opknapbeurt voor de 133 eengezinswoningen aan de Romeostraat en omgeving. Om de onderhouds- en verbeterwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, was ten minste 70% akkoord van de bewoners nodig.

Paaseieren voor de bavianen en stokstaartjes in DierenPark Amersfoort

Aankomend weekend is het Pasen en daar kregen de dieren in DierenPark Amersfoort vanochtend een voorproefje van. “Niet alleen mensen vinden het leuk om versierde paaseieren te zoeken, ook dieren zijn daar goed in”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg.

Pagina's