Lokaal lezersnieuws

Drie dagen lang Pasar Mundial op winkelpleinen Vathorst

5, 6 en 7 oktober Vathorst in wereldse sferen

 

Super stoommodellendag

AMERSFOORT- Zondag 14 oktober a.s. is er een super stoommodellendag in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis,  Wervershoofstraat 157 (locatie Vathorst Amersfoort). Iedereen is welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur. De entree is gratis.

Thijs Borsten en Louis Lanzing live bij lezing Govert Schilling

Tijdens het theatercollege van Govert Schilling over Buitenaards leven zal live muziek te horen zijn. Amersfoortse componist/pianist Thijs Borsten en trompetist Louis Lanzing hebben de muziek speciaal voor dit evenement gecomponeerd.

Dromen begrijpen

Nare dromen, wensdromen, intrigerende dromen, … iedereen droomt, al kunnen we ons niet altijd onze dromen herinneren als we wakker worden. Maar soms is dat wel zo en blijft een specifieke droom ons bezig houden. We vragen ons af wat dit betekent, en wat we ermee aan moeten.

PvdA wil dat Amersfoort werk maakt van Tiny Forest

PvdA-raadslid Harun Keskin wil dat de gemeente Amersfoort een inheems bos aanlegt om daarmee de waterbergingscapaciteit te vergroten, de luchtkwaliteit te verbeteren en hittestress tegen te gaan.

Kinderen kunnen een brief schrijven aan Koning Willem Alexander

Op 4 januari is de jeugd- en familiemusical ‘De Brief voor de Koning’ te zien in Flint. De producent van deze musical roept kinderen op om een brief te schrijven aan Koning Willem-Alexander.

Verbouwing woonzorgcentrum Nijenstede begint eind oktober

Woonzorgcentrum Nijenstede aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort wordt verbouwd. De verbouwing is voornamelijk binnen de muren van het pand. De werkzaamheden beginnen eind oktober en zijn in 2021 afgerond. Met de verbouwing speelt Beweging 3.0 in op de veranderingen in de zorg.

Salsa, rumba en jazz bij Observant

Woensdag 3 oktober staat CaboCubaJazz op de planken bij Stadscafé de Observant. Liefhebbers van salsa en andere latinstijlen kunnen hun hart ophalen aan de zwoele en dansbare muziek van deze band. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Ontbijtconcert met Lorena Garcia Fernandez en Yaroslav Kolpakov

Op zondagochtend 7 oktober a.s. spelen altvioliste Lorena García Fernández  en pianist Yaroslav Kolpakov in De Observant.

Gratis verkeerskennis opfrissen voor 65-plussers

Gemeente Amersfoort organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland gratis opfriscursussen voor 65-plussers. De aanleiding is dat 40% van de verkeersregels de afgelopen vijftien jaar zijn aangepast. 

Pagina's