uit-cultuur lezersnieuws

Open Dag in het master Sha Tao Center (Soulfulness Centrum) in Amersfoort

Kom naar de Open Dag op zaterdag 3 maart 2018. Voel, bekijk, beluister en ervaar waar Soulfulness Nederland voor staat, via korte lezingen, video's, mini-workshops en een bezoekje aan een unieke meditatiekamer, de Tao Chang, gevormd door maar liefst 40 Tao Kalligrafieën.

Muzikale vertelvoorstelling in park Randenbroek

In het kader van Wereldverteldag 2018 is er op zondag 18 maart een verhalenmiddag voor volwassenen in Koetshuis Randenbroek. Het mondiale thema voor wereldverteldag is 'Wise fools'.

Filmprogramma De Lieve Vrouw

ACTUEEL FILMPROGRAMMA DO 1 T/M WO 7 MRT

PREMIÈRES

DE WILDE STAD

Regie: Mark Verkerk

DO 1 12.00, 19.00 UUR, VR 2 11.55 UUR, ZA 3 14.15 UUR, ZO 4 14.10 UUR, MA 5 18.45 UUR, DI 6 14.30 UUR, WO 7 14.20 UUR

Power-lezing 'Het onvoorwaardelijk basisinkomen een must ?'

In onze democratische samenleving verwacht je toch niet dat de kloof tussen arm en rijk zo groot is. Eén miljoen Nederlanders leeft onder de armoedegrens. We hebben daar een vangnet voor dat mensen stigmatiseert en vernedert door alle bureaucratische voorschriften.

Geloof op TV, een kijkje achter de schermen van Het Vermoeden

Op zaterdag 3 maart komt Martje van der Heijden, televisieredacteur levensbeschouwing bij KRO/NCRV, naar de Amersfoortse Zwaan. Zij is verantwoordelijk voor programma's als Het Vermoeden, De Nachtzoen en De Verwondering.

Basiscursus Glas in Lood

Atelier De Witte Raaf begint in maart weer met meerdere cursussen Glas in Lood. Tijdens de cursus leert u de basisvaardigheden van dit eeuwenoude ambacht: glas snijden, glas in lood zetten en solderen. Dit zijn relatief eenvoudige technieken die voor iedereen goed te doen zijn.

We are not consumers we are creators, themaIn stille aandacht met Els den Outer in het VlinderHuys

Met stille aandacht rond dit thema. Een uurtje rust. Even pas op de plaats en stil staan bij het leven, dat zoveel facetten en diepgang kent.

Meet & Greet vrouwelijke kunstenaars bij Kunstuitleen Amersfoort

Kunstuitleen Amersfoort organiseert donderdag 8 maart voor de tweede keer een Meet & Greet met vrouwelijke kunstenaars. Daarnaast is ook kleurenspecialiste Nicole Mochèl aanwezig om de lezing "Beleef je kleur" te verzorgen en kleuradvies te geven aan wie dat wil.

Inkoopdag in Klokhuis met systemisch werk

Anita Bunt en Frank Wolff hebben beiden een Indische achtergrond en zijn beiden geschoold vanuit het systemisch werk van Bert Hellinger.

Krav Maga of knutselen tijdens Women Unlimited

Op zondag 18 maart organiseert Stichting ArteGanza het event Women Unlimited in het Eemhuis, in samenwerking met Scholen in de Kunst en Bibliotheek Eemland.

Pagina's