• Danny de Graaf: „Met Django Wagner en Tino Martin staan er landelijke topartiesten op het programma van 033LIVE!"

    Arjan Klaver

033LIVE!: nieuwe loot aan Amersfoortse festivalboom

AMERSFOORT De populariteit van festivals blijft toenemen. Afgelopen jaar kwamen er in ons land in totaal 27 festivals bij ten opzichte van het voorgaande jaar. De ongeveer 800 festivals in 2014 werden door bijna 23 miljoen mensen bezocht. Big business dus. Een aanzienlijk deel van deze business is bedacht in Amersfoort. Daar komt weer één bij: 033LIVE! „Amersfoort heeft behoefte aan een ouderwets gezellig, Hollands feestje."

Arjan Klaver

Dit zegt Danny de Graaf. Zijn stem klinkt door in de lege hal van de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad. „Op vrijdag 26 augustus gaat het hier gebeuren", aldus De Graaf die in de Amersfoortse voetbalwereld bekend staat als sterkhouder van tweedeklasser ASC Nieuwland, met organisatorische kwaliteiten. En niet alleen binnen de lijnen van het voetbalveld. Hij is één van de aanjagers van het Beach Open. Het derde hoofdstuk van het Beach Open vindt plaats op het parkeerterrein van L.T.V. Randenbroek en VVZA. Daar liggen op 7, 8, 9 en 10 juli zes woestijnvelden klaar. Een zomervakantie zit er niet voor hem in. Spannende tijden dus voor De Graaf en zijn vrijwilligers. „Dat valt wel mee", nuanceert de Amersfoorter die in 2007 één van de 15.000 toeschouwers was op de Hof toen daar het Tros Muziekfeest op het Plein losbarstte.

„Ik heb als welzijnswerker in het Soesterkwartier in 2008 en 2009 het 'Piratenfestijn' georganiseerd. Ook daar stond het Nederlands lied centraal. In 2009 hadden we een verdubbeling van het aantal bezoekers: 1300. Er is behoefte aan deze muziekstroom. De feestavonden die de laatste jaren regelmatig op kleine en middelgrote schaal en met relatief onbekende artiesten georganiseerd worden in en om Amersfoortse sportkantines, zijn mateloos populair. Tel hier ook nog de enorme populariteit van het jaarlijkse Smartlappenfestival in de binnenstad bij op en de sleutel voor een grootschalige Nederlandstalige feestavond is gevonden: 033LIVE!. Ongetwijfeld dat de naam van voetbalcoach André Geurtsen op onze gastenlijst zal staan."

MIX Met 033LIVE! heeft De Graaf een beproefd concept dat volgens hem toekomstbestendig is en binnen enkele jaren zelfs kan uitgroeien naar landelijke bekendheid en bereik. Terwijl hij met zijn ploeg een soundcheck doet om de akoestiek te meten van de hal in de Prodentfabriek, denkt de Amersfoorter aan vrijdag 26 augustus. „Deze prachtige hal, die ruimte biedt aan circa 1.000 bezoekers, sluit straks met ons concept van food, evenementen en vertier, precies aan wat past bij het imago van 033LIVE!", weet De Graaf „Wij gaan een mix creëren tussen lekker eten op een gezellig food-plaza, afgewisseld met muzikale toppers op het podium. En dat alles ook nog eens voor een zeer interessante toegangsprijs van slechts 15 euro."

De aftrap van dit nieuwe muziekfestival is veelbelovend voor de liefhebber van het Nederlandse lied. Zo heeft De Graaf de handtekening van niemand minder dan Django Wagner. In 2013 ontving hij de Gulden Vedel, van de bond van Nederlandse Dansscholen, omdat zijn liedjes het meest gespeeld worden tijdens de danslessen. Bovendien kreeg Django dat jaar de BUMA NL Award in de categorie 'Beste Zanger'. „Maar ook Tino Martin en Henk Dissel gaan zorgen voor de nodige meezingers", aldus De Graaf. „En dan heb ik het nog niet gehad over Ernest en DJ Willem de Wijs.''

De Graaf vervolgt: ,,Het plezierige aan de Prodentfabriek is de centrale ligging in Amersfoort. Uitstekend bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Want je weet maar nooit. Onze slogan 'recht uit het hart, in het hart van de stad' is natuurlijk enorm veelzeggend. Muziek recht uit het hart zal de mensen altijd blijven raken, muziek waar men zich verbonden mee voelt zal altijd populair blijven en dus ook publiek naar een evenement als dat van ons trekken."

Meer informatie op www.033live.nl of op de Facebookpagina van het evenement: facebook.com/033live