• housewarming.

4 handige housewarming tips

Heb je net een nieuwe woning in het mooie, gezellige Amersfoort? Dan mag dat natuurlijk gevierd worden; en wel met een housewarming! Hoewel zo'n housewarming bij uitstek geschikt is om alle vrienden samen te hebben, je woning te laten zien en ook nog eens leuke cadeaus te ontvangen, moet er wel flink wat geregeld worden. Met deze handige tips zorg je er dan ook voor dat jij een housewarming geeft om nooit te vergeten!

1. De uitnodiging
Zoals bij ieder feest moet ook je housewarming op een juiste manier gepromoot worden. Een leuke, opvallende uitnodiging zorgt er namelijk voor dat de datum niet zomaar verloren gaat tussen tientallen andere appjes of mailtjes. Download dus een leuke app waar je zo je eigen poster of flyer kan maken, knutsel in een kleine 10 minuutjes een leuke uitnodiging in elkaar, en verstuur deze vervolgens via de app of mail naar alle genodigden.
2. De hapjes en drankjes
Je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat iedereen iets te eten en te drinken heeft; het is en blijft natuurlijk een feestje. Om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan, kun je de hapjes het beste vooraf maken. Maak allerlei leuke tapas en plaats ze op een buffettafel of een aantal statafels. Zo kan iedereen pakken waar hij of zij zin in heeft. Zorg natuurlijk ook voor een klein drankenbuffet waar iedereen zijn eigen drankje in kan schenken.
3. Leuke activiteiten
Het meest lastige aan een housewarming is dat je vaak een grote groep mensen hebt die elkaar niet allemaal kennen. Niet direct een feestje dat automatisch gaat lopen dus. Door voor leuke activiteiten te zorgen maak je het feest voor iedereen aangenaam, en hoef jij niet continu als een kip zonder kop rond te lopen om je gasten te entertainen. Schakel iemand in om tarot dagkaarten te leggen voor je gasten bijvoorbeeld, of schakel een professionele cocktailmaker in om je gasten een toffe cocktail training te geven.
4. Bescherm je woning
Een feestje is natuurlijk leuk, maar al die nieuwe meubels en items in je woning mogen wel beschermd worden. Zodra er eenmaal een paar drankjes gedronken zijn zit een val- of stoot partij natuurlijk in een klein hoekje. De makkelijkste manier om je woning te beschermen is door je feest gewoon lekker buiten in de tuin te houden. Geen tuin? Haal dan een paar mooie, witte tafelzeilen waar iedereen vervolgens met watervaste stift een leuk bericht op kan schrijven. Leuk, creatief en ook nog eens een fijn aandenken!