• Menno Bausch
  • Menno Bausch

91-jarige Amersfoortse man overleden bij ongeval Woudenberg

WOUDENBERG Bij een verkeersongeval op de N224-Zeisterweg bij Woudenberg is een fietser uit Amersfoort om het leven gekomen. Het 91-jarige slachtoffer was op slag dood.

Rond 15.30 uur werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval. Ook een traumahelikopter rukte uit maar werd geannuleerd. Ter plaatse bleek dat een fietser, een 91-jarige inwoner van Amersfoort, op de kruising van de Zeisterweg met de Traayweg was overgestoken. Vermoedelijk heeft hij daarbij de personenauto, die uit de richting van Woudenberg kwam en werd bestuurd door een 18-jarige inwoner van Zeist, niet gezien. Het hoogbejaarde slachtoffer werd aangereden en liep daarbij dermate zwaar letsel op dat hij vrijwel direct kwam te overlijden. De specialisten van het Tactisch Verkeersteam kwamen ter plaatse voor het onderzoek.

De fietser reed op een elektrische fiets. De fiets vloog meters door de lucht en eindigde zo'n 30 meter verderop in de berm. De schade aan de auto is aanzienlijk. De weg is in beide richtingen weg.