• Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer

Aanhangers van Erdogan vieren feest bij De Stier

AMERSFOORT Honderden Turken hebben zondagavond de geclaimde overwinning van de Turkse president Erdogan gevierd bij De Stier in de wijk Kruiskamp. Door hun toeterende auto's, Turkse vlaggen en muziek trokken zij veel bekijks. 

Jeroen van der Veer

De afgelopen dagen kon er gestemd worden voor een nieuwe president en een nieuw parlement van Turkijke en zondagavond claimde Recep Tayyip Erdogan rond de klok van 22.00 uur de overwinning. Dit was voor veel Turken in Amersfoort het startsein om richting De Stier te gaan.

Toeterende voertuigen legden het verkeer regelmatig stil, maar alles verliep in een gemoedelijke sfeer. Eenmaal moest een ambulance er met spoed langs en de aanwezigen zorgden ervoor dat deze vrijwel probleemloos naar zijn bestemming kon gaan. Ook bij stadsbussen werd de rotonde vrijgemaakt. 

Na ongeveer een uur vond de politie het genoeg en kwamen zij met meerdere voertuigen oprijden. De rotonde werd afgezet, waarna de aanwezigen probleemloos vertrokken. De hondengeleiders -die even verderop paraat stonden voor een eventuele actie- konden op de achtergrond blijven.