ABC-cluster Liendert bereikt hoogste punt

AMERSFOORT De bouw van het ABC-cluster Liendert vordert gestaag. In het gebouw trekken dit najaar de basisscholen De Windroos en De Wiekslag, een peuterschool en kinderopvang. Daarnaast biedt het gebouw ruimte voor sport en ontmoeting.

Het hoogste punt van het gebouw is bereikt en dat wordt op 20 mei gevierd met de toekomstige gebruikers en omwonenden op het bouwterrein, hoek Wiekslag - Vinkenbaan. Wethouder Bertien Houwing van Onderwijs en de heer Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo hijsen samen met twee kinderen van de beide scholen de vlag op het hoogste punt.

Het ABC-cluster maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ABC Liendert en omgeving die wordt uitgevoerd binnen het programma Amersfoort Vernieuwt. Dit heeft tot doel om een impuls te geven aan de wijk. Een multifunctioneel cluster waar kinderen, hun ouders en wijkbewoners met plezier komen. Het toevoegen van nieuwe, kwalitatief goede woningen draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling ABC Liendert is te vinden op de website www.amersfoortvernieuwt.nl/abcliendert en ontwikkelingen zijn op twitter te volgen via @afoortvernieuwt.