Accent Praktijkonderwijs genomineerd voor onderwijsprijs Utrecht

AMERSFOORT Zes scholen uit de provincie Utrecht dingen mee naar de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Utrecht die op 24 januari wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Huis voor de provincie in Utrecht. Eén van de genomineerden is Accent Praktijkonderwijs uit Amersfoort.

De winnaars ontvangen de prijs uit handen van gedeputeerde Mariëtte Pennarts. Pennarts over de Onderwijsprijs: ,,Dankzij de Nationale Onderwijsprijs kunnen scholen laten zien wat hun vernieuwingsprojecten zijn, want creatieve en initiatiefrijke scholen verdienen een podium. Wij zijn daar blij mee, want het is belangrijk dat scholen, naast hun even zo belangrijke dagelijkse werk, de tijd vinden om bijzondere projecten op te zetten en deze met anderen te delen. Het enthousiasme waarmee dat gebeurt spreekt mij zeer aan. Het betekent immers dat scholen het zelf ook belangrijk vinden dat hun project als bron van inspiratie kan werken, voor de eigen leerlingen, voor andere scholen, maar ook voor de overheid."

JURY De jury bestaat dit jaar uit: Freke Remmers, journalist AD Utrechts Nieuwsblad, Ayla Schneiders, lid Provinciale Staten en Joop Witteveen, bestuurder CNV Onderwijs. De winnaar gaat door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart 2017 in Rotterdam.

De Nationale Onderwijsprijs, een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP), is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht te brengen. Scholen kunnen deelnemen met een project dat ze de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Er zijn twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Alle provincies en het ministerie van OCW ondersteunen het initiatief.