• Muziekvriendjesdag

    Henry Krul

Dit is er de komende week te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

2 oktober 2019

Amersfoort

Boeken en Bier; leesclub in het café
[20:00 Bloemendalsestraat 2
Informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesclub. 'Boeken en Bier' is een nieuw initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia.

3 oktober 2019

Amersfoort

Beeld-Bank-Buurtfeest Wachter (De Ploegh)
[16:00 Coninckstraat 58
Opening door Harold Warmelink (directeur theater Flint) en Adriana Nichting (vz. De Ploegh).

Het StadsLAB033 Practicum
[18:30 Oude Fabriekstraat 7
Er zijn verschillende activiteiten: volg workshops, proef cocktails en leuke prijzen. Met twee mini workshops: 19.00 uur 'Hoe word ik een social innovator?' 20.00 uur 'Buiten de kaders denken'. Iedereen heeft er weleens van gehoord: 'Out-of-the-box-denken'.

Zingzaken: lezingen voor zangers
[19:30 Berkenweg 22b
Een nieuwe activiteit voor amateurzangers: een serie lezingen over zingen door-professionele- zangers. De lezingen worden georganiseerd door Studio Vocaal Amersfoort, de klassieke zangstudio van sopraan Henriette Feith. Deze dag zal in het teken staan van de Duitse taal in de klassieke zang. Sopraan en zangdocent Sinje Kiel, wier moedertaal Duits is, zal vertellen over grote Duitse dichters en valkuilen van de Duitse uitspraak in het zingen. www.studiovocaalamersfoort.nl

De spons - grenzeloze migratie?
[19:30 Paladijnenweg 251
In deze lezing van de Volksuniversiteit Amersfoort gaat geograaf Kees Boerhout in op factoren die een rol spelen bij migratieprocessen. Welke motieven hebben mensen om zich te verplaatsen? Waarom wordt de ene groep makkelijker opgenomen dan de andere?

iXpire-lezing in Kruispunt met Joël Aerts
[20:00 Terschellingkade 22
Met gastspreker Joël Aerts - bekend van het boek 'Ontwikkel je leiderschap'. Bezoekers krijgen verschillende ideeën en tips over doelen stellen. Meer informatie via: www.ixpire.nl

4 oktober 2019

Amersfoort

Repair Café Liendert-Rustenburg
[10:30 Wiekslag 50
Bij het PRO33college kan men binnenlopen in de kleine kas om samen met deskundige vrijwilligers van Het Huis van Bartels kapotte spullen te repareren voor een vrijwillige bijdrage, en materiaalkosten als die er zijn. Wie niets te repareren heeft is welkom voor een gratis kopje koffie of thee.

Kunstbeurs NULLLLL
[18:00 Oude Fabriekstraat 20
In Amersfoort vindt de tweede editie van de kunstbeurs NULLLLL plaats. In de oude Prodentfabriek staan maker én liefhebber, kunstenaar én bezoeker centraal. Ruim 100 (inter-)nationale professionele en net afgestudeerde kunstenaars zullen hun opwachting maken. Het aanbod komt uit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderkunst, fotografie, keramiek, installaties en brons. De beurs is geopend op vrijdag van 18:00 – 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 – 17:00 uur. Entree 10,00 euro.

Hooglanderveen

Dierenzegening op Dierendag
[19:00 Van Tuyllstraat 27
Al enkele jaren wordt er op Dierendag 4 oktober een Dierenzegening gehouden bij de St. Josephkerk. Op deze officiële feestdag van Franciscus van Assisi worden kleine en grote huisdieren in het zonnetje gezet en mét hun baasjes gezegend.

Amersfoort

Mannen rond het Vuur VlinderHuys
[19:30 Barchman Wuytierslaan 51
Jan Bouwman en Hajo Kraamer bieden mannen een plek aan met de intentie om een draagvlak, een veilige en vertrouwde plek te creëren, waarbinnen alles wat zich aandient gedeeld mag worden en daar ook blijft. Elke eerste vrijdagavond van de maand komen de mannen bij elkaar. Bijdrage: 5,00 euro. Informatie & aanmelden: mannenrondhetvuur@gmail.com

5 oktober 2019

Amersfoort

Bob Popcorn-dag
[9:30 Langestraat 33
Het is de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek. Boekhandel Veenendaal viert dat Bob Popcorn uit de VS naar Nederland is gekomen. Een speciale Bob Popcornmachine is aanwezig.

Nationale Kringloopdag
[10:00 Zwaaikom 21
Bij Kringloopcentrum Amersfoort zijn er verschillende activiteiten te beleven. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, en er worden rondleidingen gegeven voor een bijzonder kijkje achter de schermen. De kinderen zullen zich vermaken door schatten te zoeken en krijgen gratis popcorn. Daarnaast zijn alle boeken deze dag 1,- euro.

Repaircafé
[10:30 Wervershoofstraat 37
Het Repaircafé Vathorst in St. Pieters en Bloklands Gasthuis locatie Vathorst is geopend van 10.30 tot 13.00 uur. Er zijn vrijwilligers aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden, eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis.Iedereen is welkom voor alleen een kopje koffie en een praatje.

Buurten bij de kerk
[11:00 Laan naar Emiclaer 1
Ontmoeting voor mensen van de buurt en van de kerk. Voor elk wat wils: Koffie & aandacht, repaircafé, boekenmarkt. Voor de kinderen; schminken, spelletjes en een springkussen.

Picknick Operaplein
[11:00 Operaplein 1
Operahuis en Burenhulpdienst organiseren: Ontmoeting met je buren. Een picknick, muziek, hapjes en poffertje. De kinderen kunnen geschminkt worden. Informatie over het Trefpunt Operahuis welke activiteiten daar zijn voor de wijk en van de Burenhulpdienst welke hulp men kan krijgen.

Wijkpicknick Kattenbroek
[11:30 Hof der Gedachten 1
In de week van de ontmoeting (1-8 oktober) zal er een wijkpicknick worden gehouden van 11.30-14.00 op de Hof der Gedachten. Neem zelf lekkers en drankjes mee, een kleedje of stoel en ontmoet mede wijkbewoners. Tijdens de picknick zijn er activiteiten voor kinderen en een markt waar initiatieven en organisaties uit de wijk zich kunnen presenteren. Voor meer informatie: wijkpicknick@gmail.com

Open Dag Kringloop Red een Kind
[13:00 Textielweg 22
Om 13.30 uur wordt de winkel feestelijk geopend door wethouder M. Tigelaar. Het doel van de kringloopwinkel is opbrengst genereren voor Red een Kind maar is ook gericht op duurzaamheid. www.kringloopredeenkind.nl

Muziekvriendjesdag
[13:30 Eemplein 75
Deze dag is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 9 jaar, die van muziek houden en met andere kinderen muziek willen maken. Alle deelnemende kinderen worden in groepen verdeeld. Elke groep krijgt workshops van verschillende docenten. Aan het eind van de middag komt iedereen weer bij elkaar voor een gezamenlijke eindpresentatie. Gratis toegang na aanmelding via www.scholenindekunst.nl.

6 oktober 2019

Amersfoort

VathorstRun
[12:00 Disselplein 6
De negende editie van de VathorstRun. Hét hardloopevenement voor de hele familie met een nieuwe start/finish locatie op het Disselplein, acties voor ALS Nederland én de nieuwe afstand: de halve marathon.

Kabouterdag
[12:00 Schothorsterlaan 21
Kabouterdag op landgoed Schothorst met voorstellingen, een speurtocht en workshops. Kosten zijn 5,00 euro per kind (ouders gratis). Het programma is te vinden op: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/kabouterdag/.

CineSingle
[12:00 Lieve Vrouwestraat 13 13
Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Met deze maand de film: Portrait de la jeune fille en feu céline sciamma.