• Een actieve avond en zelf aan de gang bij Fotoclub Amersfoort.

    Margreet Riedstra

Dit is er de komende week te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

7 november 2019

Amersfoort

[Repair Café Soesterkwartier
[13:30-15:30 Noordewierweg 131
Ook nu staan de enthousiaste wijkbewoners weer klaar om kapotte spullen een tweede leven te geven in 'Bij Bosshardt'. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook wijkbewoners die niets te repareren hebben zijn welkom voor een kopje koffie en of een praatje.

8 november 2019

Amersfoort

[Wandeling rondom de Berg
[14:00 Stationsplein 41
De Amersfoortse berg is een zeer bijzondere plek. Na de binnenstad heeft dit gebied toch wel de grootste verhaaldichtheid van onze gemeente. Een 13 kilometer lange tocht met verhalen. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangendiner. Opgeven voor vrijdag 8 november 9.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Kosten zijn 23,50 euro.

[SHE Vrouwenavond
[20:00 Kosmonaut 2
Erica Duenk zal spreken over het thema 'Doorbraak, verlangen naar meer'. Aanmelden via Eventbrite - SHE Vrouwenavond. Toegang gratis, er is wel een collecte.

[Vriendenconcert Sint Joriskerk
[20:00 Hof 1
De Vrienden steunen met een jaarlijks bedrag de instandhouding van de Sint-Joriskerk in het hart van Amersfoort. Bij dit concert zijn ook niet-vrienden van harte welkom. Topmusici als fluitiste Eleonore Pameijer, harpiste Erika Waardenburg en organist/beiaardier Rien Donkersloot staan borg voor een verrassend programma. Entreekaarten kosten 15 euro per persoon en zijn te bestellen op vrienden@joriskerkamersfoort.nl.

9 november 2019

Hoogland

[Repair Café
[10:00 Engweg 7
In het Repair Café kunnen bezoekers kleine reparaties laten uitvoeren. De bijeenkomsten van het Repair Café zijn gratis toegankelijk, en deskundige reparateurs zijn aanwezig. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd.

[Concert Sacred Songs
[19:30 Hamseweg 40
Christelijk koor Message brengt tijdens haar jaarlijks najaarsconcert met als titel Sacred Songs dit keer muziek ten gehore van twee grote Engelse componisten: John Rutter en Karl Jenkins. Bijzondere liederen in het Engels, maar ook in Latijn en andere talen passeren de revue passeren. Kaarten kosten 10 euro via www.koormessage.nl of leden van het koor.

Amersfoort

[Bazaar
[10:00-13.00 uur, De Widtstraat 5
De traditionele snuffelmarkt in de recreatiezaal van de Otto Scheltusflat met creatieve artikelen, huisgemaakte producten, oliebollen, kringloopartikelen waaronder huishoudelijke apparaten, kleding en boeken. Tevens vindt er een verloting plaats met prijzen. De toegang is gratis.

[Najaarsconcert Muziek door de eeuwen heen
[19:45 Hof 1
Programma Diverse (licht) klassieke werken van bekende, maar ook van onbekende componisten. J.S. Bach en G.F. Händel mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Aan dit concert werken mee: Anja van der Maten, hobo; Arjan en Edith Post, trompet; Jaap Eilander, vleugel; Johan van der Graaf, orgel. Kaarten: 15 euro in de voorverkoop, bij de kerk 17,50 via de koorleden of www.cantatedeo.nl.

[Concert 'Arabesque', Orkest Centraal
[20:00 Leeghwater 1
Projectorkest Orkest Centraal debuteert met 'Arabesque' Orkest Centraal; een projectorkest in bezetting voor symfonische blaasmuziek laat van zich horen. In het thema 'Arabesque' zijn werken van Beethoven (Marcia alla Turca), Saint-Saens (Danse Bacchanale) te horen naast de Symphonic Dances (Fikret Amirov) en Arabesque (Samuel Hazo). Meer informatie op www.orkestcentraal.nl.

10 november 2019

Amersfoort

[Meditatie in beweging
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Op de tweede zondag van de maand begeleidt Adriaan van Ek een meditatieve vorm van yoga. Aanmelden is niet nodig, bijdrage 5 euro, info: adriaanvanek@gmail.com.

[Storytrail stadswandeling Amersfoort
[14:00 Pothstraat 65
Actrice Louise Wandelaar (foto) van theatergezelschap Stadsavonturen vertelt verhalen over de geschiedenis van Amersfoort. Wandelend door de Amersfoortse binnenstad komen deelnemers terecht in een wereld vol meeslepende sagen en legenden. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/amersfoort. Kortingscode: STORYTRAIL9AL4479.

[Sleepy Hollow, een spannend verhaalconcert
[15:00 't Zand 37
Concert voor saxofoon, piano en zang. Barok, klassiek, romantisch en modern. Een geheimzinnige verteller. Een mysterieus recital. Vocale en instrumentale muziek van onder andere Schumann, Wolf, Spohr, Badings en Ter Veldhuis brengen de legende van Sleepy Hollow tot leven.

Hoogland

[Concert Amerfoorts Salonorkest
[15:00 Hamseweg 40
Het Amersfoorts Salonorkest maakt een muzikale reis in de Inham in Hoogland. Het concert duurt ongeveer een uur. Na afloop serveren zij wereldhapjes. De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Het kaartje is inclusief de hapjes een een consumptiebon. Overige informatie is op te vragen via info@amersfoortssalonorkest.nl.

Amersfoort

[Benefiet voor water door The Audioboys
[16:00 Utrechtseweg 180
The Audioboys houden een evenement voor het goede doel Charity:water. Op deze middag en avond dansen ze geld bij elkaar voor schoon en veilig drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Zij worden deze dag vergezeld door grote namen als dj Gerard Ekdom, Yves Eaux, DJ Jose en J-SAX op het bekende Bergpaviljoen met fingerfood en dranken. Meer informatie en tickets: www.audioboys.nl.

[Zangworkshop: As it is in heaven
[19:30 Zielhorsterweg 73
Jezelf vrij zingen in een zangworkshop op vier zondagavonden, met als start 10 november. Zangervarign is niet nodig. Meer informatie: www.joshaase.nl.Herinneringsavond in de Lieve Vrouw

[Vijfde Herdenkingsavond Herinneringslantaarn
[20:00 Lieve Vrouwestraat 13 13
Elk jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de overleden dierbaren, die zijn aangemeld bij de Herinneringslantaarn. Dit jaar voor de vijfde keer in De Lieve Vrouw (foto). De avond is gratis toegankelijk voor alle nabestaanden, familie en vrienden. Meer informatie: www.herinneringslantaarn.nl.

11 november 2019

Amersfoort

[Tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid
[10:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
Symposium over 'ouderen tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid'. Sprekers: - Frits de Lange, Christa Anbeek, Govert Buijs en Herman van Veen vertelt over zijn boek: 'Voor het eerst'. Meer informatie: www.bergkerk.nl.

[Gast van de D66-fractie en gemeenteraad
[19:00 Stadhuisplein 1
Kennismaken met de D66-fractie kan vanaf 17.30 uur en meeluisteren bij de fractievergadering kan vanaf 19.00 uur in het oude stadhuis. Raadsleden van D66 en een medewerker van de griffie leggen uit wat de gemeenteraad doet en hoe een burger invloed kan uitoefenen. Daarna zijn deelnemers welkom als toeschouwer bij de vergadering van de gemeenteraad. Graag aanmelden bij secretaris@d66amersfoort.nl.

12 november 2019

Amersfoort

[Speeddaten met duurzame Amersfoorters
[11.00-17:00 Krankeledenstraat 30
Tijdens de duurzame markt op het Lieve Vrouwekerkhof, kan iedereen speeddaten met stadgenoten die al duurzame stappen hebben gezet. Inlezen kan op www.duurzameweek033.nl/markt.

[Groei en Bloei de eetbare bostuin
[20:00, Schothorsterlaan 21
Lezing van Vera Greutink in het Groene Huis. Zij is moestuinier en teelt eetbare gewassen in etages. Deze zijn gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos. Dit is al toe te passen in een flinke kuip, waarin groenten, kruiden en eetbare planten kunnen worden gecombineerd. Toegang gratis voor Groei en Bloei leden en 5 euro voor niet leden.

Amersfoort

[Lezing: Liefdesbang door Hannah Cuppen
[20:00 Daam Fockemalaan 22
Liefdesbang gaat over mensen bij wie het steeds mis loopt in de liefde en zich in het patroon herkennen van bindings- en verlatingsangst. Daarom een lezing met de Amersfoortse schrijfster en liefdesexpert Hannah Cuppen (bekend van het boek Liefdesbang). Zij komt over bindings- en verlatingsangst vertellen met daarna de mofgelijk voor het stellen van vragen. De entree bedraagt 25 euro. Aanmelden: volbewust.nl/mindschool-lezing-liefdesbang.

13 november 2019

Amersfoort

[Workshopavond over (hoogbegaafde) kinderen
[19:00 Langestraat 63
Een workshopavond met diverse thema's gerelateerd aan hoogbegaafdheid. Ook zijn er een aantal workshops interessant zonder dat er sprake is van hoogbegaafdheid. Geïnteresseerden kunnen twee, vooraf gekozen, workshops bijwonen. Meer informatie op ureluurs-educatie.nl.

[Actieve avond Fotoclub
[22:00 Smallepad 30 Achter
Actieve avond, zelf aan de gang bij Fotoclub Keistad. Eerst avondfotografie in de binnenstad of bij regen binnen in de studio. Na de koffie worden de onderwerpen social impact en hun bijdragen aan ZoomIn, de tentoonstelling in het Rietveldpaviljoen, besproken.