• Stijldansles.

    Dansschool Parmentier

Uitjes in en om Amersfoort de komende week

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

17 oktober 2019

Amersfoort

Meer weten over de laatste levensfase
15:00 Angelinapolder 3
Het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland organiseert 'Over de drempel'. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die zich wil informeren over de zaken die met de laatste levensfase te maken hebben. Hierbij gaat het zowel om de mogelijkheden voor zorg en ondersteuning, als om manieren om over drempels heen te stappen en het gesprek met elkaar aan te gaan.

Avondlezing Drs Roy Martina
18:30 Schuilenburgerweg 2
Roy Martina, bekend van onder meer de 5 Uur show, Tineke (de Nooij) en zijn tv programma's op Fox, komt naar Amersfoort voor een lezing, met vraag en antwoordsessie, over Quantum Thinking waar hij de grondlegger van is.

Meditatie benefietconcert
20:00 Leeghwater 1
Sanne Theben Terville en Caroline Schmitt geven in samenwerking met het Icoontheater voor CliniClowns een meditatie benefietconcert. De prijs om te genieten is 20,- euro. Vooraf opgeven wordt op prijs gesteld: info@sannelovesyoga.com, tel. 06-43547198.

18 oktober 2019

Amersfoort

Bakkie Kroost Nieuwland
8:30 Watersteeg
(Groot) ouders en kinderen zijn welkom bij de themabijeenkomst: Bekkenbodemklachten in Ontmoetingscentrum De Herberg. Vera Roest is werkzaam bij Fysiotherapie Duurzaamheid in Nieuwland. Zij komt deze ochtend voorlichting geven en houdt zich bezig met onderzoek, preventie en behandeling van bekken- en bekkenbodemklachten.

Wandeling rondje Hoogland
14:00 Stationsplein 41
Een rondje om Hoogland van 12 kilometer. Tijdens deze tocht zullen wandelaars zien hoe groen de omgeving van dit dorp is, maar ook de vele overgangen tussen hoog en laag Nederland en tussen nat en droog. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangen diner. Opgeven via ahontspannu@gmail.com, 23,50 euro, meer informatie: www.ahontspan.nu.

Lezing Centro Hispano Americano
20:00 Heiligenbergerweg 64
De tweede tertulia van het nieuwe seizoen heeft als titel: Mi segundo pueblo. Spreker is de heer Johan Wierenga, afkomstig uit Uithuizen, Groningen. Hij laat mensen kennismaken met een klein dorpje in het Noorden van Spanje, Esain. Entree voor belangstellenden 7 euro. Meer informatie: www.amersfoortlatino.nl.

19 oktober 2019

Amersfoort

Snuffelmarkt Woongemeenschap Nieuw Wede
10:00-15:00 Schothorsterlaan 52
Woongemeenschap Nieuw Wede aan de Schothorsterlaan houdt een snuffelmarkt op de hoek van de Hamseweg en Schothorsterlaan. De entree is gratis. Ook een kopje koffie/thee met iets lekkers behoort tot de mogelijkheden. Te denken valt aan kleding, meubeltjes, lampen, (vloer)kleden, serviesgoed, elektrische apparatuur, bloempotten, Nederlandse en Engelstalige boeken.

Proef Kruiskamp
15:00-19:00 van Galenstraat 30
Proef Kruiskamp is weer terug. Het festival voor en door de bewoners van Kruiskamp. Proeven van allerlei hapjes en sapjes uit verschillende windstreken, gemaakt door koks. Het is op het terrein van de Witte Vlinder. Er is muziek van Peter Mohr en Friends uit de wijk. De band Kanaän treedt ook op. Cheek2Cheek geeft een tangoworkshop, er zijn voor kinderen allerlei activiteiten. En er is een wijkquiz.

Muziek na de Markt in de Lutherse Kerk
16:00 Langestraat 61
'Tussen tijd en altijd'; liederenprogramma Maaike Roelofs Maaike komt met een liederenprogramma met teksten van Jules de Corte, Jaap Fischer en Liselore Gerritsen. Maar ook met teksten van haar vader Lerus Roelofs, die in het Oldambts schrijft. Ze zijn op muziek gezet door verschillende componisten en uitgebracht op de cd 'Lienen an der Locht'. Liederen met een mystieke en religieuze inslag.

Open repetitie Show en Marchingband Juliana
16:30 Grote Koppel 65
Een geweldige repetitieavond onder leiding van dirigent Gerben Kralt en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Uiteraard mag iedereen meedoen (vanaf 16 jaar), maar er is vooral een warm welkom voor wie bas, altsax, fluit of trommel speelt. Alleen kijken en luisteren kan ook. Alle informatie over Juliana en de open repetitie via: juliana@juliana-amersfoort.nl.

Proefles Stijldansen voor volwassenen
19:00 Homerusstraat 2
Een gratis proefles stijldansen. De professionele dansleraren laten zien welke vier ballroom en vier Latin dansen deelnemers in de beginnerscursus leren. Ervaring, maatgevoel of talent is niet nodig. Alleen een eigen danspartner. Nieuwe cursussen starten in januari. Aanmeld

en voor de proefles via info@dansschoolparmentier.nl.

Artiestenfeest Willem Barth
20:00 Barchman Wuytierslaan 202
In de partykelder bij De Kabouterhut treden artiesten op zoals zanger Willem Barth, Hermano, Marcel van Sas, de Amersfoortse zanger Dave de Graaf en zangeres Sharon Heer en vele anderen. Presentatie wordt verzorgd door Mick van der Hoek. De toegangskaarten zijn te koop voor 12,50 euro bij Mari's Kleding, aan de Noorderwierweg 54.

Filmavond VlinderHuys
20:00 Barchman Wuytierslaan 51
Ook in oktober is er een filmavond in de grote zaal van het VlinderHuys. Ze bekijken een film met een boodschap en Ruben Kool of Laurens Bruning zullen de avond inleiden en na afloop is er gelegenheid om na te praten. Entree bedraagt 5 euro. Welke film er speelt wordt bekend gemaakt via een mailinglijst: vlinderfilm@gmail.com.

Verrassend concert in St. Rochuskapel
20:00 Pothstraat 16
Cellist en gambist Marike Tuin en Marit Broekroelofs nemen het publiek mee in de wereld van de basinstrumenten en de ontwikkeling daarvan tot soloinstrumenten. Er is veel interactie met de zaal, ruimte tot vragen stellen, de instrumenten mogen worden bekeken en aangeraakt en er wordt van alles getoond en uitgelegd. Meer informatie op margarethaconsort.nl. Reserveren: kaartverkoop@margarethaconsort.nl.

20 oktober 2019

Amersfoort

Wie ben ik?
10:30 Amsterdamseweg 43A
Een informele soefiviering. Thema is 'Wie ben ik?' met spreekster MarYam Mildenberg. Muziek Nederlands Blazers Ensemble. Iedereen is welkom. Meer info op www.inaytiorde.nl.

Sunday Live en Swing Café
16:00-20:00 Eemlaan 100
Een nieuw concept Sunday Live en Swing in zaal Bloemendaal bij Zandfoort aan de Eem. Er zijn liveoptredens in een gemoedelijke cafésfeer van zangeres Sharon Heer en zangers Dave de Graaf, Mike Klein, Hermano en Dave Groenendijk. Toegangskaarten (6 euro) via www.ticketkantoor.nl.

22 oktober 2019

Amersfoort

Introdans danst The Battle
20:15 Coninckstraat 60
In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Ter ere van dit gedenkwaardige moment in de Nederlandse geschiedenis stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt een programma samen rond de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. The Battle is op dinsdag 22 oktober te zien in Flint. Kaarten via flint.nl.

23 oktober 2019

Amersfoort

Fietstocht Landgoed Appel
13:00 Stationsplein 41
Landgoed Appel is een voorbeeld hoe een eeuwenoud landgoed ook in deze tijd nog goed kan functioneren. Het is een landgoed vol historie. Deze laatste fietstocht van het seizoen bekijkt de resultaten. Deze tocht van 38 kilometer wordt onderbroken voor een pauze. Opgeven via ahontspannu@gmail.com, kosten 11 euro. Meer informatie: www.ahontspan.nu.

Hoevelaken

Paddenstoelenexcursie landgoed Hoevelaken
14:00 Westerdorpsstraat 68
HOEVELAKEN - Op zoek naar de sieraden van het bos, dat kan samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op woensdag 23 oktober op landgoed Hoevelaken. Paddenstoelen maken het bos extra aantrekkelijk om in te wandelen. Als de boswachter dan ook nog vertelt welke soorten er allemaal groeien is een boswandeling in de herfst een feestje. Wie meegaat ontdekt de fascinerende wereld van de paddenstoelen. Een spiegeltje meenemen om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken is handig. Start: 14:00 uur aan de Westerdorpsstraat 68, Hoevelaken. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Hans Keppel en Nel Schutz, tel. 06-15363228.

Amersfoort

Sprookjespoppentheater "De wonderschelp"
15:00 Griendwerkerstraat, 52 52
Sprookjespoppentheater Poppentheater Jodokus speelt in de Herfstvakantie op 23 en 24 oktober het sprookje "De wonderschelp" Een dappere zeemeermin gaat samen met vriendje vis op zoek naar de wonderschelp. Als de theaterpoes de gordijnen opent kan de voorstelling beginnen !! Al snel worden de kinderen meegenomen in het verhaal dat gespeeld wordt door prachtige poppen in een sprookjesachtig décor Dit alles vindt plaats op De Poppenzolder Adres : Griendwerkerstraat 52 Hoogland Tel 033 4556917 of 0657680436 Prijs € 4,50 en € 5,50 (Volwassenen) reserveren noodzakelijk Aanvang: 15.00 Voor kinderen vanaf 4 jaar Kijk op http://www.theaterjodokus.nl

Sociale impact bij fotoclub Keistad
20:00 Smallepad 30
Voor de agenda: We bespreken de resultaten van de opdracht: maak een documentaire in vijf foto's. Sociale impact is het onderwerp van de nieuwe presentatie. Voor de website: Sociale impact in fotografie Na de geslaagde expositie in Soest zijn we het seizoen begonnen met documentaires maken in vijf foto's. Een beeldverslag met een boodschap. Deze avond bespreken we de resultaten, de serie'tjes die door de leden gemaakt zijn. Elke drie weken is er een nieuw onderwerp met daaraan een opdracht gekoppeld. Deze keer is er een presentatie over 'Sociale impact'. Geïnteresseerden zijn welkom. Kijk op fotoclubkeistad.nl of mail naar info@fotoclubkeistad.nl

24 oktober 2019

Amersfoort

Official Secrets
14:00 Lieve Vrouwestraat 13
Een sterrencast, een spannend verhaal én een Oscarwinnende regisseur. Het zit allemaal in het waargebeurde verhaal over de Britse klokkenluider Katherine Gun, gespeeld door Keira Knightley. 'Official Secrets' van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood ('Eye in the Sky') vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de VS en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de 'Official Secrets Act'. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Sprookjespoppentheater "De wonderschelp"
15:00 Griendwerkerstraat, 52 52
Sprookjespoppentheater Poppentheater Jodokus speelt in de Herfstvakantie op 23 en 24 oktober het sprookje "De wonderschelp" Een dappere zeemeermin gaat samen met vriendje vis op zoek naar de wonderschelp. Als de theaterpoes de gordijnen opent kan de voorstelling beginnen !! Al snel worden de kinderen meegenomen in het verhaal dat gespeeld wordt door prachtige poppen in een sprookjesachtig décor Dit alles vindt plaats op De Poppenzolder Adres : Griendwerkerstraat 52 Hoogland Tel 033 4556917 of 0657680436 Prijs € 4,50 en € 5,50 (Volwassenen) reserveren noodzakelijk Aanvang: 15.00 Voor kinderen vanaf 4 jaar Kijk op http://www.theaterjodokus.nl

Expositie Vana Fotografie - Be You Tiful
18:30 Woestijgerweg 3
Marlot Witteveen, de oprichter van Vana Fotografie heeft een expositie in Amersfoort. Deze expositie gaat over vooroordelen en stigma's. Vana fotografie maakt vooral foto's van de omgeving/natuur, portretfotografie, evenementen, samenwerkingen en is altijd in voor nieuwe uitdagingen. Iedereen is mooi op zijn of haar manier en dar legt Marlot Witteveen haar focus op. De inspiratie motto van Vana Fotografie is: ~Alles wat beweegt is uniek~ Wat doet het nou eigenlijk met mensen en hoe voelt het om gelabeld te worden. Dit wordt deze avond uitgelegd door middel van een expositie. Het gaat hier voor al om, dat mensen vele ambities hebben in deze maatschappij en meer zijn dan alleen hun stigma. Hierbij bent u van harte welkom op de expositie op 24 oktober vanaf 18:30 tot 21:00 in het Wijkhuis De Driehoek op het adres: Woestijgerweg 3, 3817 SB Amersfoort. Er is muziek aanwezig, hapjes en drankjes, kraampjes.

Jekyll & Hyde een avond over goed en kwaad
19:00 Langestraat 33
Dr. Jekyll & De Heer Hyde: een avond over goed en kwaad op donderdag 24 oktober 19.00-20.30 uur in boekhandel Veenendaal. Zit het goede èn het kwade in ons? Het zit in ieder geval in Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & De Heer Hyde, het derde deel in de Wereldklassiekerreeks van BlossomBooks dat op 21 oktober verschijnt. Voor ons reden genoeg om een avond te organiseren om met elkaar te praten over dit wereldberoemde verhaal, maar ook over andere verhalen die ons bezig houden. Daarna volgt een nieuwe ronde van onze legendarische Bookquiz, met leuke prijzen! En vanzelfsprekend is er weer thee en chocola, om het goede in ons naar boven te halen. De toegang is gratis; wel graag reserveren. Meer informatie op www.libris.nl/veenendaal "De Hulk, alle superhelden uit de Marvel-films, tot aan The Teenage Mutant Ninja Turtles toe… zonder de klassieker Dr. Jekyll en Mr. Hyde zouden ze niet hebben bestaan. R. L. Steve Stevenson is de grondlegger van een genre." Bies van Ede – verteller

26 oktober 2019

Amersfoort

Herfst fiets- en wandeltocht VlinderHuys
13:00 Barchman Wuytierslaan 51
HERFST! Langzaam wordt het elke dag 's avonds eerder donker. Regen en wind kondigen de herfst aan. Door deze veranderingen gebeurt er van alles in de natuur. Voor de vogels -sommige zijn al vertrokken naar het zuiden- het teken om een (lange) reis te maken naar het zuiden. Paddenstoelen schieten uit de grond en de bossen laten zich zien met een warme bonte kleurenpracht. Kortom, ook het herfstseizoen is om te genieten. Op zaterdag 26 oktober is de herfsttocht, die in het teken staat van de wisseling van de seizoenen. Voor wie mee wil: we verzamelen en vertrekken vanaf het VlinderHuys om 13:00 uur en gaan op de fiets richting het bos, waar we ook een wandeling gaan maken. De verwachting is dat we ongeveer 16:00 uur terug zijn bij het VlinderHuys. We kunnen dan nog heerlijk genieten van herfstthee, of wat dacht je van een hefstbokbiertje…….. Voor deelname graag uiterlijk donderdag 24 oktober 2019 opgeven door een mailtje naar ajvankeken@kpnmail.nl Kosten € 5,00. Betaling (cash of pin)

Workshop Tiffany techniek
13:00 Soesterweg 310
In deze workshops gaan we leuke kleine objecten maken van glas. Er zijn diverse patronen beschikbaar. De volgende onderdelen komen aan bod: • snijden van glas • slijpen van glas • omwikkelen van het glas met koperfolie • solderen • patineren De workshop wordt gegeven op zaterdag vanaf 13.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. We werken met kleine groepjes zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Kosten €42,50 incl. materiaal en koffie/thee Info en aanmelden: info@caleidas.nl 06-30515753

Vespers in de Sint Joriskerk
17:00 Hof 1
Op zaterdagmiddag 26 oktober om 17:00 uur vindt er in de Sint Joriskerk weer een vesperdienstplaats. Deze Vespers/Choral Evensongs worden georganiseerd door de Raad van Kerken, Amersfoort. Medewerking verleent Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer. Organist is Henk Veldman en voorganger is ds. Koert van Bekkum. Alweer 17 jaar (sinds 2002) worden deze oecumenische Vesperdiensten gehouden en zijn uitgegroeid tot een bloeiende traditie. De Vespers is een zogenaamde Getijdendienst, die aan het eind van de middag plaatsvindt als voorbereiding op de zondag. Het heeft de vorm van een Choral Evensong U/Je bent van harte welkom in de eeuwenoude ruimte van de Sint Joriskerk. De Vesperdienst duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk (collecte na afloop).

Avondbeklimmingen op de Toren
19:00 Krankeledenstraat 30
Op zaterdag 26 oktober is het weer zover! De gids neemt je mee naar de top van de toren, waar je een prachtig uitzicht hebt over de binnenstad! Rondleidingen beginnen om 19.00 en 19.30 uur. Reserveren is noodzakelijk! www.vvvamersfoort.nl of via info@vvvamersfoort.nl

Requiem van Verdi
20:00 Hof 1
Op zaterdag 26 oktober voert het Toonkunst Amersfoort het Requiem van Verdi uit met medewerking van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) en Lisette Bolle sopraan, Deirdre Angenent mezzosopraan, Livio Gabrieli tenor en Frank Wong bas. Het geheel staat onder leiding van dhr. Bas van den Heuvel, de vaste dirigent van het Toonkunst Amersfoort.