• Stadsboerderij de Vosheuvel heeft een grote facelift gekregen, daarom geven zij een feest.

    P.Coenen

Uittips in Amersfoort komende week

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

12 september 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[10:00-12:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar voor gratis hulp en advies op digitaal gebied. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen is nodig, in sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

Amersfoort

[Rollatorloop
[15:00 Eemplein
Een rollatorloop op het Eemplein. Inschrijven kan vanaf 14.30 uur. Deelnemers starten met een warming-up om 15.00 uur. De afstanden zijn 150 tot 750 meter. Na het lopen is iedereen welkom in café Kade voor Koffie met cake. Deelname is gratis. Vervoer kan geregeld worden, Aanmelden bij rollatorloop2019@hotmail.com of tel. 06-17455323.

[Workshop tekenen
[20:00-22:00 Emiclaerhof 18
Workshop tekenen in Boekhandel Riemer door Els de Waal. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de 'teken-ervaring' of voor wie het altijd 'ooit wel eens' zou willen doen. Eigenlijk is het een workshop kijken, met een tekening als neerslag van dat kijken. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers: amersfoort@boekhandelriemer.nl of tel. 033-4560804.

13 september 2019

Amersfoort

[Wandeling Gelderse Vallei
[13:00 Stationsplein 41
De laatste jaren is er heel veel geïnvesteerd in de Gelderse Vallei om het gebied veiliger, schoner en aantrekkelijker te maken. Tijdens deze 13 kilometer lange wandeltocht is te zien wat is veranderd, maar ook wat er nog zou moeten gebeuren. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen diner. Opgeven (23,50 euro) via ahontspannu@gmail.com. Meer informatie www.ahontspan.nu.

14 september 2019

Amersfoort

[Verenigingenmarkt
[10:00-16:00 Eemplein
Amersfoortse verenigingen op het gebied van sport, spel, hobby, muziek, kunst en cultuur presenteren zich op het Eemplein in Amersfoort. Slenteren kan langs de verschillende kraampjes en optredens voor infoamtie en inspiratie. De Verenigingenmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met Scholen in de Kunst die op 14 september de Dag van de Amateurkunst organiseert op diverse locaties waaronder het Eemplein. De toegang is gratis.

[Boekenruilmarkt
[10:00 De Ontmoeting 1
Gratis boekenruilmarkt voor jong en oud. In het kader van de Week van de Alfabetisering doet Het OefenHuys mee met een boekenruilmarkt.

[Mineralenbeurs in De Bron
[11:00-16:00 Vogelplein 1
Deze mineralenbeurs die klein in omvang is, biedt een hoge kwaliteit aan mineralen, fossielen, sieraden voor elke portemonnee. Tevens is er een digitale microscoop met LCD-scherm aanwezig om de kleinste kristallen te bewonderen. De entree is 3,00 euro, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

[Dag van de Amateurkunst
[11:00 Pothstraat 65
Amersfoortse amateurkunstverenigingen laten de binnenstad weer bruisen tijdens de Dag van de Amateurkunst. Bezoekers worden in monumenten, op het Eemplein en in het Eemhuis getrakteerd op maar liefst tachtig gratis optredens. Met vanaf 17.00 uur opnieuw de mogelijkheid om mee te varen in één van de drie Bruisschuiten van De Waterlijn en vanaf het water te genieten van drie speciale optredens.

[Open dag Jong Juliana
[13:30-16:00 Grote Koppel 65
Gratis korte kennismakingslessen van een kwartiertje waarin kinderen van 4 tot 16 jaar allerlei instrumenten kunnen uitproberen in het clubgebouw van Jong Juliana. Ze kunnen ook zien hoe Juliana repeteert en er is een algemene informatiestand over Jong Juliana. Het clubgebouw van Jong Juliana staat op de Grote Koppel 65 in Amersfoort. Parkeren kan op eigen terrein. Informatie: jong-juliana@juliana-amersfoort.nl.

[Heropening stadsboerderij
[14:00-16:00 Heiligenbergerweg 187
Stadsboerderij de Vosheuvel heeft in de afgelopen jaren een grote facelift gekregen. Dit project heeft de naam Vosheuvel 2.0 gekregen. Daarom geven zij een feest met een shantykoor, springkussen voor de kinderen en de ponykar gaat rijden. Om 15.00 uur wordt de boerderij door wethouder Fatma Koser Kaya heropend.

[Vespers in de Sint Joriskerk
[17:00, Hof 1
Deze Vespers/Choral Evensongs worden georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort. De Vespers/Choral Evensong is een zogenaamde Getijdendienst, die aan het eind van de middag plaatsvindt als voorbereiding op de zondag. De Choral Evensong duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk (collecte na afloop).

[Tien harpen op de brug
[17:00 Zuidsingel 13
De Harpschuur vertegenwoordigd op de Dag van de Amateurkunst; tien harpisten zullen onder leiding van docent Judith Jamin enkele malen een kort optreden verzorgen op de brug voor uitgeverij Deviant aan de Zuidsingel.

15 september 2019

Amersfoort

[Inspiratiefestival 033
[10:00 Oude Fabriekstraat 20
Inspiratiefestival 033: workshops doen, genieten van muziek, een hapje en drankje en inspiratie opdoen bij verschillende bewuste ondernemers op de markt. Bij De Nieuwe Stad, op het Oliemolenhof. Meer info: inspiratiefestival.nl.

[Slijpen is geen zachtzinnig proces
[10:30 Amsterdamseweg 43A
Het Inayatiya Platform Amersfoort houdt een Universele Eredienst in de traditie van het Westers Universeel Soefisme gesticht door Hazrat Inayat Khan.

[IVN natuurexcursie
[14:00-16:00 Belgenlaan 9
IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid houdt een natuurexcursie waarin gidsen over de toppen van de Amersfoortse Berg lopen. Meer informatie: IVN, tel. 033-4617650 of mail: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

[Concert pianistes Beth & Flo
[17:00 Westsingel 47
De Mannenzaal begint het nieuwe muzikale seizoen met een verrassend concert op van twee pianistes die aan een concert hun eigen wervelende draai geven. Virtuoos, muzikaal en flink eigenwijs, dát zijn Beth & Flo. Klassieke muziek met theatrale charme. Reserveren is gewenst via email: info@mannenzaal.nl

16 september 2019

Amersfoort

[Lezing over Johan van Oldenbarnevelt
[13:30 Westsingel 50
In samenwerking met de Volksuniversiteit houdt Flehite op 16 en 23 september de lezing 'Wat betekent Johan van Oldenbarnevelt voor Nederland?' Aansluitend kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de minitentoonstelling 'Johan & Maurits - van vriend tot vijand'. De lezing wordt gegeven door Jan Niessen, auteur van de publicatie 'Johan van Oldenbarnevelt - Vormgever van de Republiek'.

17 september 2019

Amersfoort

[Broedplaats 'Samen maken we de stad"
[15:45-18:45 Stadhuisplein 1
Naast inwoners zijn ook gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren en ondernemers welkom om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio. Tijdens de Broedplaats kan iedereen je een flitspresentatie doen van maximaal drie minuten die eindigt met een vraag. Er is de mogelijkheid om mee te eten. Deelname is gratis, aanmelden noodzakelijk via broedplaats@bewoners033.nl.