• Marco van den Hoek

Afgelastte Mudrun Fun wordt alsnog in Amersfoort gehouden 

AMERSFOORT De door kievietseieren afgelastte Mudrun krijgt toch een nieuwe datum. Op zondag 1 oktober wordt het evenement opnieuw georganiseerd. ,,We zijn blij dat er nu een goede oplossing is", laat Nanja Schorel van de organisatie weten.

Jeroen van der Veer

Op het allerlaatste moment werden op het terrein in Vathorst kievietseieren ontdekt en daarom moest men de stekker uit het evenement trekken. De teleurstelling bij de organisatie en deelnemers was groot, maar er is nu een oplossing gevonden. ,,Samen met de gemeente zijn wij er uitgekomen en kunnen we vertellen dat we op zondag 1 oktober toch met z'n allen kunnen sporten. Ja, dat is een hele opluchting. Het was namelijk echt een vervelende periode."

De deelnemers die al een kaart hadden, hebben een mail gekregen over de nieuwe datum. ,,Eventueel nieuwe deelnemers kunnen zich mogelijk vanaf eind mei opgeven. Voor mensen die al wel een kaartje hadden gekocht, maar op 1 oktober niet kunnen, hebben wij een alternatief. Wij organiseren op 11 juni ook de Bubbelrun, die gehouden wordt bij Het Podium in Amersfoort."