• Gerard Hilhorst
  • Gerard Hilhorst
  • Gerard Hilhorst
  • Gerard Hilhorst

Afscheidsdienst voor pastoor Tuan Nguyen Thanh

AMERSFOORT Pastoor Tuan Nguyen Thanh nam zondag na zijn negen jaar durende werkzaamheden afscheid van de parochie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn familie, burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort en burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten en vele parochianen. De viering vond plaats in de Heilige Kruiskerk in Amersfoort.

Tijdens de viering was het priesterkoor gevuld met een bijzonder groot koor. Ook de kinderen, die meededen met de kinderwoorddienst bedankte pastoor Tuan om zijn vele goede kwaliteiten.

Na afloop van de viering werd pastoor Tuan toegesproken door een aantal genodigden. Burgemeester Bolsius had een bijzondere speech, en reikte na afloop een kaars uit van de Onze Lieve Vrouwen Toren. Hierna sprak Irene Vriens enige woorden tot hem. Hierin viel vooral op zijn kennis van namen en zijn goede pastorale zorgen voor deze parochie. Het werd afgesloten met het bekend maken van het bedrag voor zijn reis naar Israël. Deze gaat hij in het najaar maken. Tot slot sprak pastoraal werker, namens het team, nog een paar woorden tot hem.

Na al deze momenten konden de parochianen pastoor Tuan een hand geven en hem bedanken voor alles.

Bron Video: Gerard Hilhorst