• ZHZActueel.nl

Agenten gewond tijdens aanhouding

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli raakten twee agenten gewond bij de aanhouding van een drietal verdachten. Eén van de verdachten sloeg een agent een gebroken neus.

Rond 3.25 uur gingen agenten naar de Leliestraat omdat er een melding was van geluidsoverlast. Ter plaatse stond een aantal mannen met een geluidinstallatie op straat waar luide muziek uit kwam. De collega's spraken hen aan, waarna direct een agressieve sfeer ontstond. Eén van de mannen uitte agressieve taal en wilde niet meewerken. Hij negeerde meerdere vorderingen om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Hierop wilden de agenten hem, een 30-jarige man uit Amersfoort aanhouden. De andere mannen, 44 en 19 jaar uit Amersfoort, probeerden de aanhouding te voorkomen, waarbij de 44-jarige man uit Amersfoort een schep pakte. Hierop schakelden de agenten assistentie in en kwamen meerdere agenten ter plaatse.

De 30-jarige verdachte bleef zich hevig verzetten en gaf een agent een achterwaartse kopstoot. Die liep hierdoor een gebroken neus op. De man kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en geboeid worden. De 44-jarige en de 19-jarige Amersfoorters bleven zich verzetten, waarna peperspray gebruikt werd. Hierdoor liet de Amersfoorter de schep vallen en konden de twee geboeid worden. Bij de aanhouding kreeg een agent nog een vuistslag in zijn gezicht.

De agent met de gebroken neus ging naar een ziekenhuis voor behandeling. De 30-jarige en 44-jarige Amersfoorters zitten nog vast. De 19-jarige man werd met proces verbaal heengezonden. De agenten hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag.