• Archief BDU Media

Alcoholverbod in diverse wijken van Amersfoort

AMERSFOORT In de wijken Kruiskamp, Vathorst en Soesterkwartier geldt een alcoholverbod. Het is een maatregel die Amersfoort neemt, omdat er sprake is van hinderlijk drankgebruik of is dreiging daartoe actueel. ,,Ook in de toekomst is de verwachting dat alcoholgebruik op deze plaatsen tot aantasting van de openbare orde kan leiden. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders voor deze gebieden een alcoholverbod ingesteld", aldus de gemeente.

 

Jeroen van der Veer

 

Het gaat hierbij om diverse gebieden in de drie wijken. In deze delen van de stad is het verboden om op een openbare plaats alcohol te nuttigen. Ook is het niet toegestaan om aangebroken flessen, glazen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te hebben.

 

KRUISKAMP Het alcoholverbod geldt in de wijk Kruiskamp voor de volgende locaties. Oud kazerneterrein Hogeweg: gebied tussen en het met inbegrip van Hogeweg tussen Zeevaarderspad, James Cookstraat en Magelhaenstraat

 

SOESTERKWARTIER Ook in het Soesterkwartier start de gemeente met een gebied waar geen alcohol genuttigd mag worden. Het gaat hierbij om Park van Wittelplantsoen: het gebied tussen en met inbegrip van Puntenburgerlaan, Casper van Wittelplantsoen en de Flevostraat.

 

VATHORST In de nieuwbouwwijk Vathorst heeft Amersfoort diverse gebieden aangewezen. Speeltuin: gebied tussen en met inbegrip van Damespolder, Cathalijnepolder, Amaliapolder.

De Bron: gebied tussen en met inbegrip van Veluwemeer, Victoriameer, Oostzee, Arabische zee en Zwarte Zee

Skatebaan: gebied tussen en met inbegrip van de Hanzeboulevard, Heideweg, Caraïben en de spoorlijn