Alliantie bouwt 28 sociale huurwoningen aan Pelikaanstraat

AMERSFOORT De Alliantie is op maandag 24 oktober gestart met het bouwen van deze nieuwe eengezinswoningen aan de Pelikaanstraat. Het gaat om eengezinswoningen met twee woonlagen en een kap en een tuin.

De woningen zijn verdeeld over drie woonblokken. Het bijzondere aan deze bouw is dat het razendsnel gaat. Er wordt gewerkt met een zogenaamd prefab bouwsysteem. Drie dagen na het leggen van de begane grond vloeren kon er al gestart worden met het plaatsen van de gevels. Afgelopen week is begonnen met het plaatsen van de daken. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal 2017 opgeleverd. De woningen worden vanaf begin november geplaatst op www.woningneteemvallei.nl. Voor de mensen die ingeschreven staan en belangstelling hebben, is er de mogelijkheid te reageren op één van de woningen.

Deze woningen worden gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. De Alliantie vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat huurders zo laag mogelijke woonlasten hebben. Deze duurzame woningen beschikken over zonnepanelen, waardoor huurders lagere woonlasten hebben.

Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.