• Altera Acquisitie

Altera Vastgoed koopt 114 appartementen in Amersfoort

AMERSFOORT Altera Vastgoed en Lithos Projectontwikkeling uit Amersfoort hebben een overeenkomst gesloten voor de afname van 114 appartementen en 114 parkeerplaatsen in project Cadenza, gelegen in het Hogekwartier, een nieuwe stadswijk in Amersfoort.

Het totale plan aan de Hogeweg bestaat uit twee woontorens met totaal 184 appartementen, die worden gebouwd op een parkeergarage met 184 parkeerplaatsen. Op het dek tussen de woontorens wordt een daktuin aangelegd, die zal worden verbonden met groene zone aan het Valleikanaal.

Woontoren De Rondine (links), met zeventig appartementen, is door Lithos reeds in particuliere verkoop gebracht.

De 114 appartementen in woontoren Cadenza (rechts) zullen door Altera Vastgoed in de vrije sector huur worden aangeboden. De appartementen zijn 65 tot 117 vierkante meter groot, beschikken over 2, 3 of 4 kamers en zijn allen voorzien van een terras of balkon en een privéparkeerplaats in de stallingsgarage. Start bouw is gepland in mei. De oplevering zal vanaf het eerste kwartaal 2020 plaatsvinden.

Het project wordt voorzien van een WKO-systeem. Op het dak van woontoren Cadenza worden zonnepanelen aangelegd. Ook zullen voorzieningen worden getroffen om oplaadpunten voor auto's aan te leggen. Deze voorzieningen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.