• Archief

Altijd ruimte voor nieuwe initiatieven in Zielhorst

ZIELHORST ,,Langzaamaan ontstaan er steeds meer contacten, leert men elkaar kennen en wordt er steeds meer gegroet." Er zijn vele initiatieven en vrijwilligers actief in de 'kleinste maar fijnste' wijk Zielhorst. Er is een eigen website www.wijkzielhorst.nl, een digitale nieuwsbrief, een actieve facebookpagina en er wordt zelfs driemaal per jaar een eigen fullcolour tijdschrift uitgegeven.

Bianca van der Linden- Snel

Toch zijn ze altijd op zoek naar wijkbewoners die mee willen denken of helpen. Zielhorst richt zijn pijlen voornamelijk op de dertigers en veertigers in de wijk, hun stem wordt gemist.

SOCIALE COHESIE In de wijken Zielhorst en Schothorst lopen vele wijkinitiatieven in elkaar over. Margriet Guiver-Freeman is al jarenlang erg actief in de wijk Zielhorst: ,,Toen ik in 2010 hier kwam wonen gebeurde er niet veel meer, het wijkbeheerteam was zelfs opgeheven. Inmiddels is dat veranderd. Er zijn vele initiatieven die zorgen voor sociale cohesie. Langzaamaan ontstaan er steeds meer contacten, leert men elkaar kennen en wordt er steeds meer gegroet."

ACTIVITEITEN ,,Iedereen kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via ons mailadres wbt@wijkzielhorst.nl. Daarin kun je zien wat er allemaal in de wijk gebeurt. Zo zijn er nu gesprekken gaande met de gemeente, de SRO en de sportverenigingen om Sportpark Zielhorst uit te breiden. Er zijn vele activiteiten waaronder het koken in het Middelpunt. Er is een muziekcafé maar ook de buurttuin is een erg mooi initiatief. In deze buurttuin mogen bewoners zelf groenten en kruiden plukken. Buurtbewoners kunnen altijd nieuwe initiatieven aandragen waar soms zelfs buurtbudget voor kan worden gegeven. Een bekende activiteit die mogelijk is door het buurtbudget is het Zomerwijkfeest, dit jaar op 4 juli. Tim Huppertz organiseert dit feest nu al voor de zesde keer. Onder meer hiervoor heeft hij vorig jaar de jongerenonderscheiding ontvangen" aldus Guiver-Freeman.

WIJKMOBIEL Binnen Zielhorst, Schothorst en De Hoef is met ingang van 2 maart de wijkmobiel gaan rijden. Voor een kleine bijdrage vervoeren vrijwilligers met dit elektrische karretje wijkbewoners. De buurtmobiel kan een dag van te voren gereserveerd (reserveren@wijkmobiel.nl of 033-4763830) worden voor korte ritjes, zoals boodschappen doen in winkelcentrum Emiclaer of vrienden bezoeken. Bewoners worden voor de deur opgehaald en zelfs de rollator kan mee.

VRIJWILLIGERS Guiver-Freeman vervolgt:,,Er zijn altijd vrijwilligers nodig. Zo zoeken wij een creatieve wijkbewoner voor de vormgeving van het wijkplan of voor uitbreiding van het wijkbeheerteam. Ook is er hulp nodig om het plan uit te werken voor voortzetting van jongerencentrum 'So What'." Het team is bereikbaar via wbt@wijkzielhorst.nl

Meer op www.wijkzielhorst.nl.