• De 17-jarige Silke van de Klundert hoopt bij The Voice uitgedaagd te worden. 

    Pascal's Music Pics

Amersfoorste Silke van de klundert vrijdag in The voice of Holland

AMERSFOORT Ze maakte al kennis met The Voice Kids en aanstaande vrijdag schittert Amersfoorter Silke van de Klundert bij The voice of Holland. De 17-jarige trapt het nieuwe seizoen van de talentenshow af en gaat proberen een plekje bij één van de vier coaches te veroveren. ,,Dit is wel even next level."

Jeroen van der Veer

 

Op 12-jarige leeftijd deed ze voor het eerst mee aan een talentenshow en kwam ze bij The Voice Kids tot de blind auditions. ,,Toen was ik jong en draaide niemand voor mij", herinnert Van de Klundert zich. Dit weerhield haar er niet van om in 2014 wederom zichzelf in te schrijven en dat leverde meer succes op. Alle vier de coaches draaiden en uiteindelijk vond ze in Marco Borsato een begeleider die haar op de achtergrond hielp een betere zangeres te worden.

 

LIEDJES SCHRIJVEN 'The battles' bleek echter haar eindstation, maar het heeft er wel voor gezorgd dat haar rugzakje inmiddels goed gevuld is. Met haar ervaring wil ze nu bij The voice of Holland het publiek verrassen. ,,Ik ben nu enkele jaartjes verder, was toe aan een nieuwe uitdaging en schreef mij in voor het nieuwe seizoen. In de afgelopen jaren heb ik zangles gevolgd en heb mijzelf aanzienlijk ontwikkeld."

 

Dat muziek en Van de Klundert bij elkaar horen, wordt duidelijk als ze vertelt wat ze allemaal doet. De 17-jarige speelt piano, zingt en danst. ,,Daarnaast schrijf ik zelf mijn eigen liedjes. Ik vind het gewoon heerlijk om ermee bezig te zijn. Toch kruip ik bij The Voice niet achter de piano. Daar ben ik denk ik nog te onzeker voor, maar zeg nooit 'nooit', toch?"

 

COMFORTZONE Duizenden talenten hebben zich ook dit seizoen weer aangemeld en daarbij moet de Amersfoortse zichzelf zien te onderscheiden. Een moeilijke klus, maar die uitdaging gaat Van de Klundert maar wat graag aan. ,,Iedereen is uniek met zijn of haar stem en bij 'de grote' Voice heb je echt enorm veel concurrentie. Dit is wel even next level, zeg maar. Ikzelf ben een emotioneel persoon en dat wil ik ook in mijn liedjes stoppen. Ik wil graag het publiek raken met mijn stem."

De leerling van VWO6 gaat echter ook proberen uit haar comfortzone te stappen. Gewaagd, maar noodzakelijk: ,,Dat is toch alleen maar leuk? Vrijwel iedereen die meedoet aan het programma kan zingen, dus moet je uitblinken. Ik hoop bij The Voice uitgedaagd te worden en zo aan Nederland te kunnen laten zien wat ik allemaal kan."

NIETS VERKLAPPEN Ondanks dat de eerste aflevering nog uitgezonden moet worden, weet Van de Klundert al of zij door is. Verklappen mag ze echter nog niets en daarom houdt ze haar kaken stijf op elkaar. ,,Kijk maar gewoon en dan zie je het vanzelf."

 

Ze kan en wil dus ook niet zeggen of ze al voor de keuze heeft gestaan om een coach te kiezen. ,,Haha, nee. Het gaat je echt niet lukken. Ik ga niet verklappen of er stoelen zijn gedraaid, welke coach ik eventueel heb gekozen en of ik in de volgende ronde zit."