• Piroschka van de Wouw

Amersfoort krijgt twee nieuwe coffeeshops

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort gaat vergunningen verlenen voor twee nieuwe coffeeshops. Zo komt er een shop aan de Textielweg op bedrijventerrein De Isselt en één aan de Terminalweg op bedrijventerrein De Hoef.

Jeroen van der Veer

De gemeente is van plan een horeca- en gedoogvergunning te verlenen en dit doet het nadat met ondernemers uit de omgeving is gesproken over een eventuele aanvulling van randvoorwaarden in de vergunning en nadat er is gesproken over afspraken tussen ondernemer en omgeving over het monitoren van de leefbaarheid van de buurt.

Om de druk te verminderen op de reeds bestaande coffeeshops, heeft burgemeester Bolsius vorig jaar besloten ruimte te bieden aan vier extra coffeeshops in Amersfoort. Deze moeten echter wel voldoen aan strenge eisen. Zo moet de shop minstens 250 meter verwijderd zijn van een middelbare en 100 meter van een basisschool. Aan alle eisen voldoen de nieuwe coffeeshops aan de Textielweg en de Terminalweg.

Ook is er inmiddels al gesproken met de bedrijven die rondom de nieuwe coffeeshops gelegen liggen. Daarnaast hebben zij een uitnodiging ontvangen voor een gesprek met de ondernemer en de gemeente. In dit gesprek zal de ondernemer van de coffeeshop de plannen toelichten en worden eventuele aanvullende randvoorwaarden en afspraken besproken.

TROTS Raadslid Youssef el-Messaoudi, die een van de initiatiefnemers is van het nieuwe beleid, is in zijn nopjes met dit besluit van de burgemeester. ,,Dit omdat ik van mening ben spreiding van coffeeshops voor minder druk op de huidige shops zal zorgen. Ik ben er trots op dat het nu gelukt is, want coffeeshops horen niet in een woonwijk en daarom is dit een perfecte oplossing."