• AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • Keistadnieuws
  • Keistadnieuws

Amersfoort luidt feestelijk 2019 in ondanks meerdere incidenten

AMERSFOORT Amersfoort ging feestelijk het nieuwe jaar in. Toch moesten de hulpdiensten meerdere keren uitrukken voor onder andere branden en vernielingen. Hieronder een overzicht van de nieuwsgebeurtenissen van deze jaarwisseling.

02.52 uur: De eerste uren van 2019 verlopen relatief rustig en vreedzaam in Amersfoort. De brandweer kwam nog enkele keren in actie, maar grote calamiteiten bleven tot nu toe uit. Daarmee wordt de liveblog gesloten.

02.46 uur: Op de Meridiaan in Amersfoort is de motorhelm die op oudejaarsavond gestolen werd, uitgebrand aangetroffen. Dat meldt de politie. De motorhelm van een wijkagent werd gestolen door twee jongens op een scooter, net toen de wijkagent in gesprek was. Nog altijd zoekt de politie getuigen van de diefstal van de motorhelm. Wie iets gezien heeft, kan dat doorgeven aan de politie via 0900 8844. 

01.14 uur: De politie en de Mobiele Eenheid hebben even na middernacht twee verdachten aangehouden. Dat gebeurde op de Liendertseweg en de Zangvogelweg in Amersfoort. De twee worden ervan verdacht twaalf ruiten te hebben ingegooid bij een school. 

01.00 uur: In een woning aan de Straat van Dover is brand uitgebroken. De brand is ontstaan onder het dak van de woning, maar de vlammen zijn wel zichtbaar van buitenaf. Iedereen is uit de woning en niemand raakte gewond. Wel is een ambulance ter plaatse. 

00.57 uur: De brandweer is uitgerukt voor een voertuigbrand aan de Chopinstraat. De brand is ontstaan onder de motorkap. 

23.50 uur: Vlak voor middernacht werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Ringweg-Koppel. Daar stond een bestelbus in lichterlaaie. Ondanks het bluswerk van de brandweer brandde de bestelbus volledig uit. 

21.30 uur: Bij een woningbrand in een flatwoning aan de Arubalaan is een vrouw maandagavond gewond geraakt. De vrouw is door het ambulancepersoneel nagekeken en behandeld. De brand was ontstaan in de keuken en het vuur zette de ruimte binnen korte tijd vol rook. De brandweer heeft de vlammen geblust. 

21.05 uur Een wijkagent werd vanavond bestolen van zijn motorhelm. Op de Orion in de wijk De Koppel was de wijkagent in gesprek met de buurtvaders en had zijn helm op zijn motor gelegd. Terwijl de agent in gesprek was, namen twee jongens op een blauwe scooter de helm mee. 

20.35 uur: De brandweer moest even later in actie komen aan de Verdiweg. Daar werd rond half negen een containerbrand geblust. 

20.30 uur: Een kliko ging rond 20.30 uur in vlammen op op een schoolplein aan de Van Galenstraat.