• Sterrenfonds Sinterklaas Pathe Rotterdam de Kuip.

    hfoto.nl
  • Sterrenfonds Sinterklaas Pathe Rotterdam de Kuip.

    hfoto.nl

Amersfoort ontvangt 650 gasten in Sterrenfonds Sintfeest: fotograaf gezocht

AMERSFOORT Zo'n 12.000 gasten, die op of onder de armoedegrens leven, zijn op 28 november aanstaande te gast in alle Pathé-, Movie Unlimited en Foroxitybioscopen door heel Nederland. Maar liefst 700 vrijwilligers zijn die dag op de been om het Sterrenfonds Sintfeest tot een succes te maken. In Amersfoort worden zo'n 650 gasten verwacht. Op dit moment is het Sterrenfonds in onze stad nog hard op zoek naar een fotograaf om voor de blijvende herinnering te zorgen. Overigens kunnen ook gezinnen die bekend zijn bij bijvoorbeeld Voedselbank, Stichting Leergeld of schuldsanering zich nog aanmelden.

Het is de vierde keer dat het Sterrenfonds Sintfeest wordt georganiseerd. Een volledig 'aangekleed' evenement: de film De Club van Sinterklaas en de Verdwenen Schoentjes wordt bekeken, in hopelijk iedere bioscoop komt een Sint met Pieten op bezoek, er is voor alle gasten een drankje en iets lekkers en natuurlijk gaan alle kinderen weer met een cadeau naar huis. Ook zijn in alle bioscopen fotografen aanwezig om alle gezinnen een blijvende herinnering aan te bieden. Van Maastricht tot Groningen, van Scheveningen tot Arnhem, de reactie is ieder jaar weer unaniem: ,,Fantastisch dat de kinderen dit hebben kunnen meemaken, het was echt top."

Frans Bauer, ambassadeur Sterrenfonds: ,,Het is ieder jaar weer een geweldige sfeer. Lekker naar de film is voor de meeste van onze jonge gasten helemaal nieuw. Pepernootje erbij en dan komen Sinterklaas en de Pieten ook nog even langs met cadeautjes. Al die blije kindjes, vol verwachting over wat komen gaat. Kindjes voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. In Nederland leven maar liefst één op de acht kinderen in armoede."

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.

Meer informatie op www.sterrenfonds.nl.