Amersfoort Zuid is zeer divers en speciaal

Wonen, werken, winkelen en ontspannen. Het kan allemaal in Amersfoort-Zuid. Maar, hoor ik u zeggen, dat kan toch overal, dus wat maakt het dan speciaal?

In veel binnensteden in Nederland zijn de grote winkelketens beeldbepalend maar in Amersfoort-Zuid komt u hoofdzakelijk kleine, sfeervolle (specialiteiten) winkels tegen. niet alleen op het gebied van voeding, er zijn (biologische) slagers, (banket) bakkers, groenteboeren, biologische eetwinkels maar ook op het gebied van catering, kleding, sieraden en restaurants is Amersfoort-Zuid speciaal en divers.

Diversiteit ziet u ook terug in de verschillende wijken, waar u uiteenlopende bouwstijlen zult tegenkomen, van rond 1900 tot nu. wijken als Dorrestein, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, Nimmerdor en het Bergkwartier zijn hele fijne kindvriendelijke wijken om te wonen. Scholen zijn er in vele soorten en maten en ook voor kinderopvang zijn er diverse locaties. Voor sport en ontspanning zijn er meer dan voldoende sportclubs en -verenigingen, en om lekker uit te waaien, met of zonder een hond, zijn de bossen dichtbij. Verder zijn er verschillende monumenten te vinden.

U werkt buiten Amersfoort? Door de diverse uitvalswegen bent u snel elders in het land. En gaat u toch ook graag naar de binnenstad voor vertier? Het is dichtbij en snel te bereiken op de fiets.

Klik op deze regel om de bijlage te openen.