• BDUmedia
  • BDUmedia
  • Bert Zetzema
  • BDUmedia

Amersfoorter aangehouden door arrestatieteam (update)

AMERSFOORT Het arrestatieteam was in de vroege zaterdagochtend aanwezig in het Soesterkwartier en heeft daar een 39-jarige man uit Amersfoort opgepakt. De aanhouding werd verricht omdat de man mogelijk een vuurwapen zou hebben. Er kwamen diverse politieauto's rondom de Isseltseveld en zij hebben het gebied ruim afgezet. Agenten met kogelwerende vesten zagen vervolgens het arrestatieteam zijn werk doen.

Jeroen van der Veer

VUURWAPEN Voorbijgangers zagen rond 04.30 uur een man bij een raam van een woning staan. De man zou mogelijk een vuurwapen in zijn hand hebben. De politie werd gealarmeerd en ging ter plaatse. Omdat in de melding gesproken werd van een wapen werd uit veiligheidsoverwegingen het arrestatieteam opgeroepen en ingezet. De 39-jarige man werd aangehouden in de woning. Het wapen waar over werd gesproken, werd niet aangetroffen.

Een ruim gebied werd zo'n anderhalf uur afgesloten voor verkeer. Ooggetuigen spreken van een rustige situatie. ,,Rond half acht vertrok iedereen. Bij één woning stonden lang alle deuren en ramen open. Geen idee of het daar was. Als ik nu om mij heen kijk, lijkt er alsof er nooit iets is gebeurd", aldus een buurtbewoner. De recherche heeft de zaak in onderzoek.