• Pixabay

Amersfoorter pakt winkeldief: 'Mijn mooiste vangst ooit'

AMERSFOORT Amersfoorter Jaimy Schaap, keeper van IJsselmeervogels uit Spakenburg, was voor even de held van winkelcentrum Het Rond in Houten. De Amersfoorter vatte zaterdagochtend een winkeldief met een snoekduik in de kraag. ,,Daar sta je wel even gek van te kijken, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", reageerde Schaap trots.

Het zou een dag worden zoals alle anderen in de viskraam waar Schaap werkt. Totdat hij de overbuurman van de slijterij hoorde schreeuwen dat er iets gestolen was. ,,Ik zie een man met een geel jasje wegrennen", vertelde Schaap aan RTV Utrecht. Vervolgens kwam de politie erbij, maar de dader was al gevlucht.

,,Op een gegeven moment keert de dader terug en hij had verwacht dat we hem niet zouden herkennen", ging Schaap verder. De man van de slijter wist hem te pakken, maar twee handlangers begonnen te schoppen, waardoor de dader weer kon vluchten. Schaap zag dat gebeuren: ,,Uit een reactie ben ik erachteraan gerend en ben ik op hem gedoken", aldus Schaap tegen RTV Utrecht.

Ondanks dat hij als keeper en visboer genoeg vangt, is dit volgens hem zijn beste vangst ooit: ,,Tot nu toe wel ja! Ze mogen niet stelen, want daar heb ik een hekel aan."  De drie mannen zijn door de politie meegenomen.