Amersfoorter Peter Rook wint Gouden Buur Award Utrecht

AMERSFOORT Buurtapp Nextdoor ontving ruim driehonderd nominaties voor Gouden Buren in aanloop naar Nationale Burendag op zaterdag 24 september. In de provincie Utrecht is Peter Rook uit Amersfoort verkozen tot Gouden Buur 2016 en hij ontvangt op maandag 19 september zijn Gouden Buur Award.

Elke buurt kent zijn helden: een buurman of buurvrouw die echt het verschil maakt. Iemand die gezelligheid op straat brengt of die altijd om hulp gevraagd kan worden. Deze buurtbewoners zet Nextdoor, een besloten buurtapp waarop al meer dan 2.800 Nederlandse buurten actief zijn, in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. Peter Rook uit de buurt Nieuwland is verkozen tot Gouden Buur van Utrecht.

,,Peter is al jaren met enorm enthousiasme bezig om iedereen in de buurt te verbinden middels talloze initiatieven" vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. ,,Zijn positiviteit draagt enorm bij aan de gezelligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de buurt. Daarom is Peter verkozen tot Gouden Buur!"

Ook wijkwethouder Menno Tigelaar is enthousiast. ,,Peter is een ambassadeur voor de wijk Nieuwland. Ik snap volkomen dat hij door de omgeving op handen wordt gedragen", vertelt de wethouder. "Hij doet enorm veel voor de wijk en is een voorbeeld van de kracht van de stad."

Peter is door enkele buren uit zijn wijk Nieuwland genomineerd, onder meer omdat hij al jaren wijkfeesten organiseert en vrijwilligers mobiliseert voor alles wat er nodig is. ,,Peter moet soms zelfs een beetje afgeremd worden, zoveel dingen pakt hij op en aan. Hij is zowel organisatie als fysieke kracht", vertelt buurman Alex van der Sluijs.

Het is Peter's droom om een lokale boerderij om te toveren tot een ontmoetingscentrum dat in alle maatschappelijke behoeftes voorziet, onder het motto: 'samen maken we Nieuwland'. "Door altijd bezig te zijn met een betere buurt inspireert hij talloze buurtgenoten om zich óók betrokken te voelen én actief te worden", aldus Van der Sluijs.

UITREIKING Op maandag 19 september omstreeks 10.30 uur werd Rook verrast in sociale onderneming SamCycle, aan de Van Galenstraat 30. Hij ontving de Gouden Buur Award uit handen van Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland.