• BankGiro Loterij

Amersfoorter stelt verzameling ten toon in Spoorwegmuseum

AMERSFOORT Ferdinand uit Amersfoort mag op 21 en 22 april zijn verzameling spoorwegspullen exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. 

Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke 'Verzamelkoorts Parade'. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts! konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. De Amersfoorter is één van de winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het Spoorwegmuseum. „Ik vind het heel erg leuk! Van kinds af aan verzamel ik al modeltreinen. Nu verzamel ik alles wat met het openbaar vervoer te maken heeft. Stempelautomaten, kaartjes, lampjes en bordjes neem ik mee. Veel zal het Spoorwegmuseum ook zelf hebben, maar wellicht heb ik nog iets wat zij niet hebben."