Amersfoorters aangehouden met inbrekerswerktuig

AMERSFOORT/'T HARDE De politie heeft donderdagavond 29 januari twee mannen van 40 en 43 uit Amersfoort aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun auto hadden liggen en er een valse kentekenplaat op de auto zat.

Agenten in burger die in het kader van het 'Donkere Dagen Offensief' van de politie onopvallend aan het surveilleren waren, troffen de auto van de mannen donderdagavond rond 22.00 uur aan, vlakbij de toerit naar de A28. De mannen stonden buiten de auto. Op de grond lag een kentekenplaat. De politie besloot het voertuig en de mannen te controleren. In de auto lag inbrekerswerktuig, waaronder een breekijzer en schroevendraaier. Ook bleek op de voorzijde van de auto een andere kentekenplaat te zitten dan op de achterzijde. Vermoedelijk waren de mannen net bezig met verwisselen van platen. De mannen zijn aangehouden en de kentekenplaten en hun gereedschappen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Van de set kentekenplaten die niet op de auto hoorde is inmiddels vastgesteld dat deze gestolen was. De gereedschappen worden nog onderzocht.

DONKERE DAGEN OFFENSIEF Het Donkere Dagen Offensief van de politie is erop gericht om woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen en ook straatroven te voorkomen. In de donkere maanden, tussen oktober en april, is elk jaar sprake van een piek van deze delicten. Reden voor de politie om ondermeer meer te surveilleren, (preventie)acties te organiseren om deze misdrijven te voorkomen en het contact met geregistreerde veelplegers te intensiveren.