• Privebezit Mol

Amersfoorters staan op om crematie overleden hond te betalen

AMERSFOORT Diverse inwoners van Amersfoort zijn een actie begonnen om hond Bikkel een waardig afscheid te geven. De viervoeter van Wim Mol is overleden op 8 maart, maar de 50-jarige Mol kan simpelweg de rekening van een crematie niet betalen. ,,Er zijn dagen geweest dat ik niet kon eten omdat het geld naar voedsel voor de hond ging."

Jeroen van der Veer

Hij is er stuk van. Vier jaar geleden overleed de broer van Mol en hond Bikkel werd door Wim Mol in huis genomen. ,,Ik had dan niet veel geld, maar ik vond dat ik die hond moest verzorgen. Dat beestje was mijn alles. Vier jaar lang heb ik op de bank geslapen, omdat Bikkel dat nodig had."

Tot het op acht maart opeens misging. Tijdens het koken merkte Wim Mol dat het met zijn hond niet goed ging. ,,Hij lag op de grond en maakte rare bewegingen. Ik tilde zijn hoofd op, hij keek mij aan en stierf in mijn armen."

Doordat Mol een bewindvoerder heeft, kan hij niet eenvoudig bij zijn geld. ,,Zij willen dat ik de hond laat cremeren bij andere honden, omdat dit de goedkoopste manier is. Dat wil ik echt niet. Ik wil mijn hond in een urn en niet andermans honden."

Mede daarom besloot Jessica Walet een oproep te plaatsen op Facebook. Deze wordt veel gedeeld en het geld komt langzaam binnen. In totaal moet er zo'n vierhonderd euro komen. ,,Wim is een dierenvriend en heeft altijd alles voor iedereen over. Dat hij zelf niet at om Bikkel eten te geven, zegt toch genoeg? Inmiddels heb ik al flink wat geld binnen en ik weet zeker dat hierdoor Bikkel een mooi afscheid gaat krijgen."

De 50-jarige Mol weet niet wat hem overkomt en werd emotioneel toen hij de actie zag. ,,Ik wil eigenlijk het geld niet aannemen. Al die mensen ken ik niet eens en toch geven ze geld. Dat is toch bizar? Toch ben ik super blij, want nu kan Bikkel alleen gecremeerd worden en straks in een mooie urn in de woning komen."