Amersfoorters willen meedoen aan nieuwe Expeditie Robinson (video)

AMERSFOORT In de komende afleveringen van het populaire RTL-programma Expeditie Robinson kan iedereen met een aantal BN'ers meedoen aan de 'Expeditie'. Anders Wolhar (video 1) en Marieke Borg uit Amersfoort (video 2) hebben zich ook opgegeven.

Anders Wolhar: ,,Ik ben van beroep ben ik kunstenaar. Je kunt mijn werk vaak vinden op festivals zoals ITTW, Down The Rabbit Hole en Mysteryland. Tevens maak ik autonome kunst in de vorm van beelden en

schilderijen. Ooit was ik motorfietsen spuiter, van de een op de andere dag ben ik daar mee gestopt en heb mij volledig gericht op het kunstenaarschap. Door die beslissing ben ik alles verloren wat ik destijds bezat. Vandaar uit heb ik mezelf opnieuw uitgevonden tot de persoon die ik nu ben. Ik voel mij een self-made-man en denk ook een survivor te zijn. Mijn vrouw en zoontje van 6 gunnen mij dit avontuur en zijn ook heel benieuwd hoe Robinson ik ben."

Marieke Borg: ,,Meedoen aan Expeditie Robinson is al zeker twintig jaar een droom voor me. Nu er ook niet BN-ers mee mogen doen, lijkt mijn droom eerder binnen bereik te komen dan ik dacht. Al jaren fantaseer ik elke dag over hoe meedoen zou zijn. Ik hoop zo dat dit niet langer een fantasie hoeft te blijven! Overleven, kijken of ik een bitch kan zijn, of ik tegen honger kan, hoe ik met de druk om ga. Eén ding is voor mij zeker: ER voor mij is géén spel, maar bloedserieus!"

Deelnemers moesten een video maken en voor 20 maart zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De top-50 wordt, samen met de vijftig personen die de productie van Expeditie Robinson uitkiest, uitgenodigd voor een casting weekend. Uiteindelijk gaan vier hiervan dit jaar echt het Expeditie Robinson avontuur aan.