Amersfoorts Scholieren Dictee 2015

AMERSFOORT Voor het tweede achtereenvolgende jaar vindt het Amersfoorts Scholieren Dictee plaats, de voorronde voor leerlingen voor het Groot Amersfoorts Dictee. Leerlingen van maar liefst tien middelbare scholen, Amersfoortse Berg, 't Atrium, Corderius College, Farel College, Guido de Brès, Johan van Oldenbarnevelt, Het Nieuwe Eemland, 't Hooghe Landt, Van Lodenstein College en het Vathorst College, laten zien dat zij goed kunnen spellen. De twee beste spellers per school gaan door naar het Groot Amersfoorts Dictee. Natuurlijk zijn er ook prijzen voor de drie beste spellers.

Wethouder van onderwijs, Bertien Houwing, zal het Scholieren Dictee officieel openen. De wethouder is voorzitter van de jury. Andere juryleden zijn Egbert Boerma, rector van het Corderius College en Andries de Jong, namens de Volksuniversiteit Amersfoort. Columnist AD Amersfoortse Courant Guido de Wijs schrijft niet alleen de dicteetekst voor het Groot Amersfoorts Dictee, maar ook het Scholieren Dictee.

Supporters van de tien scholen zitten op de publieke tribune en schrijven mee. Het nakijken gebeurt door docenten en leerlingen van de betrokken scholen.

Het Amersfoorts Scholieren Dictee is een initiatief van Het Nieuwe Eemland en wordt ondersteund door de Volksuniversiteit Amersfoort en wordt gesponsord door de Algemene Boekhandel.

Het Amersfoorts Scholieren Dictee vindt plaats op maandag 26 januari, aanvang: 14.00 uur, afsluiting: 16.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.