Amersfoorts Scholieren Dictee krijgt derde editie

AMERSFOORT Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Het Nieuwe Eemland het Amersfoorts Scholieren Dictee. Leerlingen van maar liefst tien middelbare scholen, Amersfoortse Berg, t Atrium, Corderius College, Farel College, Guido de Brès, Johan van Oldenbarnevelt, Het Nieuwe Eemland, 't Hooghe Landt, Van Lodenstein College en het Vathorst College, laten zien dat zij goed kunnen spellen. De twee beste spellers per school gaan door naar het Groot Amersfoorts Dictee. Natuurlijk zijn er ook prijzen voor de drie beste spellers.

Wethouder van onderwijs, Bertien Houwing, opent op 1 februari het Scholieren Dictee. Zij is voorzitter van de jury. Andere juryleden zijn Egbert Boerma, rector van het Corderius College en Martin Lorijn, namens de Volksuniversiteit Amersfoort. Stadsdichter Nynke Geertsma schrijft het Scholieren Dictee, zij schrijft ook het Groot Amersfoorts Dictee.

Supporters van de tien scholen zitten tussen 14.00 en 16.00 uur op de publieke tribune van de raadzaal en schrijven mee. Het nakijken gebeurt door docenten en leerlingen van de betrokken scholen.

Het Amersfoorts Scholieren Dictee is een initiatief van Het Nieuwe Eemland en wordt ondersteund door de Volksuniversiteit Amersfoort.

Het Amersfoorts Scholieren Dictee wordt gesponsord door de Algemene Boekhandel.