• Kannen & Kruiken
  • Kannen & Kruiken
  • Kannen & Kruiken

Amersfoorts speciaalbier- en wijnfestival is in aantocht

AMERSFOORT De derde editie van speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken in Amersfoort staat voor de deur. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De speciaalbieren en wijnen worden afgewisseld met lekkernijen van mobiele keukens.

De ambachtelijke bierbrouwers zullen hun lekkerste flessen en fusten voorschotelen in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Bij zes bars zijn er meer dan honderdvijftig bieren verkrijgbaar. Naast een vast assortiment van 56 bieren zijn er 101 wisselende specials.

BIERPROEVERIJ Bovendien staan drie brouwers achter hun eigen tapperij; Jopen, Rock City Brewing en Brouwerij de Molen vertellen tijdens het festival alles over hun assortiment. Ook worden er bierproeverijen gegeven en worden er bieren van kleine lokale brouwerijen als Louis Loyal & Swarte Os geschonken.

WIJNBARS In het Burgemeester Brouwerplantsoen zijn van 9 tot en met 12 augustus ook diverse wijnbars te vinden. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan 30 wijnen.

ETEN EN MUZIEK Tijdens het meerdaagse festival verzorgen mobiele keukens allerlei lekkers, van borrelplanken en tapas tot ceviche en visgerechten, hapjes en volwaardige maaltijden. Het publiek kan ook elke dag genieten van muziek van verschillende liveacts en DJ's. Meer informatie is te vinden op kannenkruiken.nl/amersfoort.