• Heel Holland Bakt smaakt naar meer

    ANP Foto

Amersfoortse Anna in Heel Holland Bakt

AMERSFOORT De half Nederlandse, half Turkse Anna (28) neemt deel aan het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Dat bleek na de voorrondes in de uitzending van zondag 9 december.

Anna werkt als korporaal bij de Koninklijke Marine. Ze is vaak lange periodes op zee en er gaat geen dag voorbij dat ze niet aan bakken, taarten of recepten denkt. Ze heeft een vriend, maar woont op zichzelf in Amersfoort. Meedoen aan Heel Holland Bakt is als een droom die uitkomt, staat op de website te lezen.

Meer dan vijfhonderd enthousiaste thuisbakkers hebben in deze uitzending hun mooiste baksel meegenomen in de strijd om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2018-2019. Collega-patissiers en oud-deelnemers helpen juryleden Janny en Robèrt met het beoordeelden van al deze spektakelstukken. Nadat de resultaten van de grote proefdag zijn bekeken mogen 33 gelukkige bakkers naar de bakkerij van Robèrt. Hier werd de stressbestendigheid van de deelnemers op de proef gesteld. Slechts vijftien van hen mochten door naar het befaamde HHB-landgoed, waaronder dus Anna. De aflevering terugkijken kan hier.