• Privebezit familie Van Rooij

Amersfoortse broers schitteren in 'The Voice of Holland'

AMERSFOORT De broers David en Simon van Rooij zijn beide doorgedrongen tot de Battles bij het populaire televisieprogramma The voice of Holland. Na een bloedstollende auditie werd pas in de allerlaatste seconde duidelijk dat er een coach voor hen koos en daardoor was de vreugde nog groter. ,,Ik word al vaak herkend."

Jeroen van der Veer

 

De 22-jarige David van Rooij zong het nummer 'Rock with you' van Michael Jackson en daarmee lukte het hem op de stoelen van Sanne Hans en Waylon gedraaid te krijgen. Hiermee had hij zijn doel behaald, want hij ziet in Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, de perfecte coach. ,,Zij komt net als ik uit Amersfoort en dan kan je simpelweg voor niemand anders kiezen. Daarnaast is zij voor mij geen onbekende."

Naast dat de twintiger jazz studeert aan het conservatorium in Amsterdam, is hij barman in café Miles in de binnenstad van Amersfoort. ,,Daar komt Sanne ook regelmatig en ik heb wel eens met haar gezongen. Toen vertelde ze mij dat ik een geweldige stem had."

 

ONTROERD Toch duurde het lang voordat er gedraaid werd en eigenlijk had David van Rooij zich er al bij neergelegd dat hij niet door zou gaan. ,,Maar bij de laatste noot draaiden ze toch. Echt geweldig. Ik had een enorm droge mond, waarna Ali B zei dat ik even wat moest drinken. Vervolgens maakte ik mijn keuze voor Sanne bekend."

Direct daarna moest zijn broertje het podium op, voor hem was hij ook zenuwachtig. ,,Tijd om blij te zijn was er niet. Simon moest natuurlijk ook door. Het is mijn kleine broertje en hem gun ik alles. Hij kan fantastisch zingen, ik raak soms echt ontroerd als hij iets laat horen."

 

KANSLOOS Dat vond Waylon ook, want hij drukte op de knop. Net als bij zijn oudere broer, moest ook Simon tot het laatste moment wachten. ,,Omdat mijn broer ook zo lang moest wachten en veel meer ervaring heeft, dacht ik vooraf al dat ik kansloos was. Tijdens het zingen drukten de coaches niet en had ik mij er al bij neergelegd. Gelukkig drukte Waylon, want ik wilde al graag in zijn team. Ik had met David afgesproken dat wij niet voor dezelfde persoon zouden kiezen. Je moet er toch niet aan denken dat wij tegen elkaar komen in de Battles."

 

ZANGLES Voor de 16-jarige Simon was The Voice geen onbekend terrein. Zo deed hij in 2015 al eens mee met The Voice Kids en daar kwam hij niet verder dan de Battles. ,,Maar echt genieten van het optreden tijdens The Voice kon ik niet hoor", bekent Simon. ,,Ik had gehoopt dat wel te kunnen, maar het lukte gewoon niet."

De twee blonde broers zullen dus binnenkort opnieuw op de televisie te zien zijn. Doordat David van Rooij in een bekend café werkt, wordt hij vaak aangesproken over zijn eerste optreden. ,,Dat is hartstikke leuk. Dan word je aangetikt en vragen ze ernaar."

 

De oudste van de twee is maar wat blij dat hij Amersfoort kan vertegenwoordigen op de landelijke televisie. ,,Ik studeer dan wel in Amsterdam, maar Amersfoort is mijn thuis. Ik ben echt trots op mijn stad en het heeft iets speciaals. Alleen onze toren al. De Dom is langer, maar die van ons is veel mooier. Dat ik dan ook nog gecoacht word door een stadsgenoot, is helemaal vet."

De broertjes Van Rooij zijn niet de enige deelnemers uit de Keistad. Silke van de Klundert zit ook in de tweede ronde van het programma.