• De prijs wordt ook dit jaar weer uitgereikt door het Rijksmuseum.

    Robin van Lonkhuijsen

Amersfoortse docent genomineerd voor Geschiedenisleraar 2017

AMERSFOORT Helene Kroon, docent op het Van Lodenstein College in Amersfoort, is één van de vijf genomineerden voor Geschiedenisleraar 2017. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt door het Rijksmuseum, in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief. De kanshebbers zijn geselecteerd na een bezoek aan hun school door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum.

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Leerlingen, directies en collega's stuurden meer dan 250 formulieren in, waarmee ze hun docent voordroegen. Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, bezochten na een zorgvuldige selectie een vijftiental docenten op school en woonden hun lessen bij. Ze spraken met collega's, leerlingen en de voorgedragen leraar. De jury heeft nu de top vijf gekozen. Zij zijn volgens de jury allen topkandidaten: zeer bevlogen geschiedenisleraren met uitzonderlijke kwaliteiten.

Juryvoorzitter Martine Gosselink: „Ik ben onder de indruk van het niveau van de geschiedenislessen die deze leraren geven. Zij weten de leerlingen te raken door heden en verleden te verbinden, met spannende bronnen en didactisch sterke werkvormen." De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2017 wordt op 28 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.