• ZomerPretPas

Amersfoortse kinderen kunnen 'eilandhoppen' met ZomerPretPas

AMERSFOORT Kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de wijken Soesterkwartier & Isselt, Kruiskamp-De Koppel- Binnenstad, Liendert & Rustenburg en Randenbroek-Schuilenburg kunnen deze zomervakantie weer meedoen met verschillende activiteiten. Met de ZomerPretPas kunnen ze 'op reis' langs culturele, sportieve, creatieve en educatieve zomeractiviteiten.

Bijna alle basisscholen in de genoemde wijken geven vanaf 9 juli de ZomerPretPas mee aan alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar die op school zitten. De kinderen kunnen vanaf 14 juli tot en met 26 augustus gratis of met korting, op vertoon van de ZomerPretPas, deze zomeractiviteiten in of net buiten Amersfoort bezoeken.

EILANDEN Alle zomeractiviteiten zijn ingedeeld in vijf eilanden. Door de zomeractiviteiten van de vijf eilanden te bezoeken, samen met een ouder/verzorger, kunnen kinderen stempels en stickers verzamelen in hun ZomerPretPas waarmee ze doorreizen naar 'Prijzeneiland'. Daar aangekomen maken ze kans op prijzen en de 'Super ZomerPretPas Hoofdprijs'. Welke organisaties meedoen en welke prijzen er te winnen zijn blijft nog even geheim.

ZomerPretPas 2018 is een vervolg op ZomerPretPas 2017, de allereerste ZomerPretPas. Gemaakt voor alle basisschoolkinderen in de wijk Soesterkwartier & Isselt. De belangstelling van ouders, kinderen en sociaal-maatschappelijke organisaties in de wijk en uit andere wijken was zo groot dat er dit jaar een ZomerPretPas komt voor meerdere wijken in Amersfoort. Het uiteindelijke doel is om in 2019 voor alle basisschoolkinderen in heel Amersfoort een ZomerPretPas te maken.

Kijk voor meer informatie op www.zomerpretpas.nl of op Facebook.