• Sandra Sue

Amersfoortse school in landelijke voorronde 'Op Weg naar het Lagerhuis'

AMERSFOORT Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt uit Amersfoort staat in de landelijke voorronde van debatwedstrijd 'Op Weg naar het Lagerhuis'. Als de leerlingen de finale in Hilversum halen en daar winnen, mogen zij een reis naar de Verenigde Naties in New York maken. De finale van Op Weg naar het Lagerhuis wordt door BNNVARA uitgezonden.

Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt uit Amersfoort tegen het Kalsbeek College uit Woerden. Twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren tijdens de finale van de provinciale voorrondes van Op Weg naar het Lagerhuis.

Enthousiaste debaters en bedreven speechers in het Huis voor de Provincie, maar één moest de winnende school zijn. Ook Hanneke Voskuilen van het Meridiaan College het Hooghe Landt uit Amersfoort was zo goed met haar speech, dat zij een 'wild card' kreeg in de categorie V-rede. 

De juryleden hadden het dan ook moeilijk met hun afwegingen. Zij keken onder andere naar onderbouwing, geloofwaardigheid, lichaamstaal, hoe pakkend iets gezegd werd, humor, de samenwerking onderling.