• EO

Amersfoortse volksbuurt drie weken op televisie

AMERSFOORT De Bloemenbuurt in Amersfoort is deze maand drie weken lang te zien op televisie. De EO maakt een programma over de wijk. Het programma 'Typisch Bloemenbuurt: een kleurrijke volksbuurt in Amersfoort' is vanaf maandag 15 oktober om 19.15 uur te zien op NPO 2.

De Bloemenbuurt in Amersfoort telt een klein aantal straten en is een op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten. De kleine arbeiderswoningen in deze wijk werden rond 1900 gebouwd voor werknemers van de Nederlandse Spoorwegen, maar een dikke eeuw later leven de Bloemenbuurters van nu er nog net zo dicht op elkaar als toen. De bewoners zijn recht voor z'n raap: ja is ja, nee is nee. Aan grijstinten en nuances doen ze hier niet.

TENT IN VOORTUIN In de 12-delige serie Typisch Bloemenbuurt maakt de kijker kennis met de inwoners van deze karakteristieke volkswijk in Amersfoort. In de eerste aflevering ontmoeten we Mike, de buurtbeheerder. Hij loopt zijn ronde door de buurt, waar ze vooral gek worden van de hondenpoep op de stoep en het geluidsoverlast. De buurvrouwen Gerda en Louana komen bij van een avondje stappen. Daar, onder de partytent in de voortuin, brengen ze een groot deel van de dag door. 

KABOUTERDOKTER Huib is een rasechte Bloemenbuurter. Zijn vrouw runt een Thais massagesalon en Huib doet thuis de was. Oud-motorclublid Alexander neemt ons mee naar zijn moeder voor het avondeten. En kabouterdokter Alex heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van zijn vrouw Saar.

TYPISCH Typisch Bloemenbuurt is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven. Later dit najaar gaat de EO nog naar het Arnhemse Klarendal. Typisch Bloemenbuurt is drie weken lang van maandag tot en met donderdag te zien om 19.15 uur op NPO 2.