Andere betaalwijze bij nieuwe parkeerautomaat op straat

AMERSFOORT Vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 20 maart vervangt de gemeente de parkeerautomaten op straat. Hiermee verdwijnt de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. Parkeerders kunnen bij de nieuwe automaat betalen met pinpas en creditcard of via belparkeren. Tijdens de vervanging is altijd een parkeerautomaat in werking.

De huidige parkeerautomaten worden pas buiten werking gesteld als de nieuwe goed zijn aangesloten. In totaal worden 55 automaten geplaatst, dit waren er 72. Op de plekken waar geen automaat terugkomt, verwijst een bord naar de dichtstbijzijnde automaat met hetzelfde parkeertarief en maximale parkeerduur. Vanuit duurzaamheid hebben veertig automaten zonnecelpanelen om te voorzien in hun eigen energieverbruik. De vijftien meest gebruikte parkeerautomaten op straat krijgen een vaste aansluiting.

Bij de nieuwe parkeerautomaten kan betaald worden met pinpas en creditcard via Dip and Go. Verkeerswethouder Hans Buijtelaar: ,,Dit is een makkelijke en veilige manier van betalen zonder de pincode in te voeren. Op deze manier kunnen anderen nooit de betaalgegevens achterhalen." Er kan met Dip and Go tot maximaal vijftig euro per transactie betaald worden en bij elke transactie wordt altijd om het akkoord van de betaler gevraagd.

Naast betalen met pinpas en creditcard via Dip and Go kunnen parkeerders ook gebruik maken van het al bestaande belparkeren. Hiermee wordt per minuut achteraf betaald voor het parkeren door het aan- en afmelden van de auto met de mobiele telefoon. Meer informatie over het parkeren op straat, betalen via Dip and Go, belparkeren en de werking daarvan is te vinden op www.parkeerservice.nl/amersfoort. Parkeerders kunnen met vragen ook terecht bij de handhavers op straat.