• Snelste Nieuws Amersfoort
  • Snelste Nieuws Amersfoort
  • Jeroen van der Veer

Arrestatieteam schakelt verwarde man op flat uit met taser

AMERSFOORT Het arrestatieteam heeft maandagnacht door middel van een taser voorkomen dat een verward persoon van een flat sprong. De man stond urenlang op de vuurtoren bij de Balladelaan en dreigde van het gebouw te springen. Na veel praten en onderhandelen kon de man door een schot met de taser worden uitgeschakeld. 

Jeroen van der Veer

Iets na 00.30 uur hoorden buurtbewoners veel geschreeuw en was de flat omsingeld door de politie. Op de bovenste verdieping stond op dat moment een verwarde man. Hierop werd het gebied ruim afgezet en kwam het arrestatieteam naar Amersfoort. 

TWEE VERDIEPINGEN Zij kwamen ook naar de bovenste verdieping en lange tijd werd er met de man gesproken. Deze verplaatste zich echter niet en dreigde meermaals te willen springen. Terwijl enkele agenten op de bovenste verdieping bleven, verzamelde een deel van het arrestatieteam zich twee verdiepingen daaronder. 

Nadat op datzelfde moment de agenten van de bovenste verdiepingen verdwenen, ging de man van zijn plek en ging hij de gallerij op. Terwijl de verwarde man halverwege de gang tegen de leuning aan leunde, liet de politie zich weer op de bovenste verdieping zien. 

TASER Stap voor stap werd er toenadering gezocht en toen men op enkele meters stond werd de taser ingeschakeld. Een doffe klap was om 02.45 uur te horen, waarna de man kon worden overgedragen aan de hulpdiensten.