Sergio Tumminaro: ,,Ik kan mijn passie voor het rijden en mijn eigen onderneming goed combineren.”
Sergio Tumminaro: ,,Ik kan mijn passie voor het rijden en mijn eigen onderneming goed combineren.”

Sergio is ondernemer én buschauffeur

27 maart 2024 om 09:59 Baan Dichtbij

UTRECHT Sergio Tumminaro combineert zijn eigen creatieve onderneming, waarin hij video’s maakt voor verschillende opdrachtgevers, met zijn werk als buschauffeur. Dat is prima te combineren, vindt de Utrechter. 

,,Vroeger ging ik als kind met de bus naar school. Op een van die lijnen rijd ik nu zelf als buschauffeur. Autorijden is altijd al mijn grote passie geweest, dit bracht mij op het idee om alle rijbewijzen te gaan halen, waaronder dus ook het busrijbewijs. Toen ik een advertentie zag op Instagram van Level.works om betaald opgeleid te worden tot buschauffeur en flexibel te werken, was mijn besluit snel genomen.”

HEEL FLEXIBEL

Na Sergio’s sollicitatie om buschauffeur te worden, betaalde én verzorgde Level.works zijn rijopleiding. Daarvoor moest hij natuurlijk wel zelf slagen, zegt hij lachend. ,,Alle testen gingen soepel. Ik werd zelfs betaald tijdens het opleiden. Als ik vragen had, kon ik ze stellen. Alles was heel transparant. Inmiddels rijd ik veel, maar door de vrijheid voelt het niet alsof ik voor een baas werk. Als buschauffeur bij Level.works werk je heel flexibel, omdat je kunt werken op basis van jouw beschikbaarheid.” Sergio is enthousiast over dit aspect. ,,Ik kan zelf aangeven wanneer ik beschikbaar ben en de overige uren besteden aan het verder uitbreiden van mijn eigen bedrijf. Zo kan ik mijn passie voor het rijden en mijn eigen onderneming goed combineren.”

Door de vrijheid voelt het niet alsof ik voor een baas werk

OPLEIDING 

,,Bij Level.works betalen wij de opleiding, dus daar hoef je geen geld aan uit te geven”, zegt eindverantwoordelijke Stefan, manager Level.up (traject busopleiding) van Level.works. ,,Nadat je jouw rijbewijs hebt gehaald, kun je direct in jouw regio aan de slag. In sommige regio’s is het zelfs mogelijk om salaris te ontvangen tijdens jouw opleiding. Hiermee bespaar je tijd en zorgen. Zo doorloop je de opleiding sneller, zonder afleiding en zorgen. Op deze manier begeleiden we je als potentiële buschauffeur richting jouw volgende halte.”

ZELFSTANDIG WERKEN

Sergio werkt intussen alweer twee jaar als buschauffeur. Wat is hem tot nog toe het meest bevallen? ,,Het rijden met de bus natuurlijk. Dat is heel fijn. En lekker zelfstandig werken. Het contact met passagiers is zeker ook belangrijk tijdens ritten: praatjes maken met mensen blijft altijd leuk.” 

AAN DE SLAG

Wil jij net als Sergio ook aan de slag als buschauffeur in de regio Utrecht? Scan de QR code bij het artikel en meld je aan.

Dit artikel wordt u aangeboden door Level.works.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie