'Babbelaars' stelen 1000 euro uit woning van oude dame

AMERSFOORT Een 83-jarige vrouw uit Amersfoort is in haar eigen woning aan de Otelloplaats bestolen van een groot bedrag aan contant geld. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en besteedde aandacht aan deze zaak in het programma Bureau Hengeveld.

Het slachtoffer woont in één van de appartementen aan de Otelloplaats in Amersfoort. Op woensdag 27 februari kwam ze terug van boodschappen doen. In de hal van het apartementencomplex stonden twee mannen, die haar volgden de lift in, naar haar woning. Een van de mannen vertelde haar dat ze onderzoek deden naar een inbraak en dat ze haar woning wilden controleren. 

1000 EURO De vrouw geloofde de mannen en liet hen binnen. De twee doorzochten de woning en gingen er daarna weer vandoor. Maar de bewoonster hield een naar gevoel over aan het bezoek. Toen ze de woning vervolgens zelf doorliep, ontdekte ze dat een bedrag van ongeveer duizend euro aan contact geld was verdwenen.

SIGNALEMENTEN De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden. De eerste verdachte is een man van 40 tot 50 jaar oud, met een blanke huidskleur en een gezet postuur. Hij heeft grijs haar en droeg nette donkere kleding. De tweede verdachte is eveneens een man met een blanke huidskleur. Hij heeft een gezet postuur, maar is duidelijk kleiner dan de eerste verdachte. De man heeft grijs haar en droeg ook nette donkere kleding. Getuigen verklaren dat ze de mannen hebben zien wegrijden in een nieuw model Toyota Yaris, grijs van kleur.

Wie op woensdagochtend 27 februari iets verdachts gezien heeft in de omgeving van de Otelloplaats in Amersfoort, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.