• Climate-KIC

Basisschoolleerlingen doen mee met hackathon

AMERSFOORT Tweehonderd scholieren van vijf scholen in Amersfoort en Utrecht ontwikkelen op 18 en 19 oktober creatieve oplossingen voor actuele klimaatuitdagingen. Dat gebeurt tijdens de Young Climathon, een speciale hackathon die EIT Climate-KIC organiseert samen met Stichting Technotrend.

De basisscholen Joost van den Vondel en Malelande in Amersfoort hadden donderdag de primeur. Leerlingen uit groep 7 en 8 gingen aan de slag met de vraag hoe meer bedrijfspanden in de gemeente kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Dit gebeurde onder leiding van Yvonne Feuerhan van 033 Energie, bedrijfsinitiatief om Amersfoortse woningen te verduurzamen.  

CLIMATHON De Young Climathon sluit aan bij de Climathon voor volwassenen die op 26 oktober in meer dan 140 steden over de hele wereld plaatsvindt. In Nederland vinden deze hackathons - events waar in kleine groepjes wordt gewerkt aan creatieve, innovatieve oplossingen voor een actueel probleem - dan plaats in Rotterdam en Delft. EIT Climate-KIC, een Europees netwerk dat klimaatinnovaties versnelt en opschaalt op weg naar een klimaatneutrale economie, is de Nederlandse initiatiefnemer van de Climathons.