• Op drukke dagen genieten er zo'n drieduizend mensen van het Bosbad.

    Foto Rinus van Denderen

Bedrijfsleider Bosbad: 'Het is hier veilig'

AMERSFOORT De storm is weer gaan liggen en bij Bosbad Amersfoort wil men daarom alleen nog maar aan positieve dingen denken. Het bad kwam afgelopen weken in het nieuws in verband met een opstootje. ,,Maar", zegt bedrijfsleider Daniëlle Hamming. ,,Mensen kunnen hier veilig genieten."

Jeroen van der Veer

Op een drukke dag in het Bosbad komen zo'n 2500 tot 3500 bezoekers een frisse duik nemen. Het bad in Amersfoort is één van de weinige wateren in de regio waar buiten gezwommen kan worden en daar maakt jong en oud gebruik van. ,,En juist daarom balen wij ervan dat het incident van twee weken geleden zo groot is gemaakt op social media."

GEBELD Aan het woord is de gepassioneerde Hamming. Zij is al meerdere jaren bedrijfsleider, hét gezicht van het Bosbad, en kent daardoor veel bezoekers persoonlijk. Nog één keer blikt ze kort terug op het incident, om vervolgens het boek te sluiten: ,,Doordat veel mensen erheen renden en keken, leek het heel groot. Zo heel veel was er niet aan de hand, maar omdat wij veiligheid het belangrijkste vinden hebben we besloten de politie te bellen.
Toen zij kwamen, was het ook zo klaar." Dit was voor de medewerkers het bewijs dat de politie en het Bosbad korte lijntjes hebben en dat alles goed geregeld is. ,,Maar je hebt liever niet dat het nodig is om hen te bellen."

AANSPREKEN Vier toegangsverboden werden uitgedeeld en de dag daarna lag het Bosbad 'gewoon' weer gezellig vol met kinderen en ouderen. ,,We hebben diezelfde avond nog geëvalueerd met ons team en gevraagd of iedereen zich veilig voelde. Dat was het geval, maar op advies van de politie hebben wij wel tijdelijk twee extra beveiligers ingeschakeld."

Inmiddels is dit weer teruggebracht naar twee, los van het personeel van de SRO. Genoeg, benadrukt badeigenaar SRO en bedrijfsleider Hamming. ,,Vorig jaar verbraken wij alle records en is er niets gebeurd. Het is hier veilig en wij laten ons niet kisten door zoiets. Als mensen toch iets vervelends ervaren, er lopen zo'n tien personen van ons langs het bad; spreek ons direct aan. Dan kunnen wij actie ondernemen."

BEGRIP Het Bosbad wil gastvrij zijn, een plek bieden waar alle bezoekers kunnen genieten. Zo komen dagelijks, weer of geen weer, enkele baanzwemmers. ,,Op minder drukke dagen ligt er speelmateriaal in het water, zoals een octopus, banden, ballen en opduikmateriaal. Dat hebben we dit jaar aangeschaft en dat wordt al veel gebruikt. Ook komen er dit seizoen nog nieuwe speeltoestellen voor de peuters."

ichzelf blijven ontwikkelen, dat is wat ze bij het Bosbad willen. ,,We merken dat Amersfoort het Bosbad omarmt. Terecht, want het is uniek. Waar in de regio vind je nou nog zo iets? We moeten met z'n allen wat trotser zijn op het buitenbad, want zo vanzelfsprekend is het niet. Het Bosbad is voor veel mensen een begrip en dat willen wij zo houden", aldus Hamming.