• Videostill Bureau Hengeveld

Bejaarde kledingdief meldt zich na uitzending Bureau Hengeveld

AMERSFOORT Door op televisie beelden van de verdachte te laten zien, is een in Amersfoort gepleegde diefstal van kleding opgelost. De vrouw koos eieren voor haar geld en meldde zich de dag na de uitzending zelf bij de politie.

De diefstal vond plaats op vrijdag 28 september. Een moeder was met haar dochter aan het winkelen in Amersfoort. Ze kochten bij diverse winkels kleding en toen ze met tassen vol een kledingzaak aan het Sint Jorisplein bezochten, zetten ze de spullen even tegen een pilaar om hun handen vrij te hebben. Blijkbaar zag een gelegenheidsdievegge haar kans en ging met de tassen vol gekochte kleding aan de haal.

Op beelden van de beveiligingscamera was de dievegge te zien. De politie toonde de beelden woensdag in RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Het gezicht van de verdachte was op de getoonde beelden onherkenbaar, omdat de politie hoopte dat de verdachte ook keek en zichzelf zou komen melden. Dat leverde het gewenste resultaat op. De 76-jarige Amersfoortse meldt zich de ochtend na de uitzending op het politiebureau. De politie verhoorde haar en maakt proces-verbaal tegen haar op.


BUREAU HENGEVELD ,,Om Nederland veiliger te maken, vragen wij via de media ieders medewerking bij het bestrijden van criminaliteit. En dat lukt", schrijft de politie. ,,Ruim 25 procent van de gepleegde misdrijven waar we in Bureau Hengeveld medewerking voor vragen, lossen we dankzij tips ook daadwerkelijk op. Los daarvan werken de berichten die we via de media verspreiden preventief. Hetzelfde geldt al sinds vele jaren voor Opsporing Verzocht van AVRO/TROS."